Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μια φανταστική και απλή συνταγή για tacos από παρμεζάνα. Θα συνοδεύσουν ιδανικά τα βράδια του φθινοπώρου που έρχονται.
Υλικά
Για τα τάκος
100 γρ παρμεζάνα
12 γρ βασιλικό
Για τη γέμιση
200 γρ μαλακό τυρί
Αλάτι και πιπέρι
1 σταγόνα ελαιόλαδο
3 ντομάτες
Βασιλικό για γεύση
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ την παρμεζάνα μαζί με τον βασιλικό. Στη συνέχεια κόβουμε μερικά τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα τοποθετούμε από πάνω. Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα πάνω στη λαδόκολλα και ισιώνουμε για να σχηματιστεί ένας λεπτός κύκλος. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες.
Στη συνέχεια αφαιρούμε την παρμεζάνα μαζί με τη λαδόκολλα και την αφήνουμε τη να κρυώσει για 5 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας κουτάλας με χερούλι που δεν είναι πολύ σφιχτό, της δίνουμε το σχήμα των tacos. Τέλος αφήνουμε τα τάκος να κρυώσουν μέχρι να γίνουν σφιχτά και τραγανά.
Όταν είναι έτοιμα τα γεμίζουμε με το τυρί και προσθέτουμε λίγο λάδι, ψιλοκομμένη ντομάτα. Και μερικά φύλλα βασιλικού.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.