COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τέλειο ριζότο με κρέμα αρακά και μέντα


JTeam

16 Σεπτεμβρίου 2023

Τέλειο ριζότο με κρέμα αρακά και μέντα
www.soniaperonaci.it
Λίγα είναι τα πιάτα που μας αρέσει να μαγειρεύουμε όσο ένα λαχταριστό ριζότο.

Το ριζότο με κρέμα αρακά και μέντα έχει πολύ ωραίο χρώμα και σας διαβεβαιώνουμε ότι ο συνδυασμός της γλυκύτητας του αρακά και της φρεσκάδας της μέντας θα σας καταπλήξει. Πάμε λοιπόν να ανάψουμε στο μάτι της κουζίνας και να ετοιμάσουμε αυτή τη λιχουδιά.

Υλικά

Για την κρέμα

250 γρ φρέσκος ή κατεψυγμένος αρακάς

1 ματσάκι μέντα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

100 ml σούπας κρέμα γάλακτος

Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Για το ρύζι

320 γρ. ρύζι

1/2 κρεμμύδι

1,5 l ζωμός λαχανικών

200 γρ. βούτυρο

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με την κρέμα: Βράζουμε τον αρακά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει, τον στραγγίζουμε και τον βουτάμε σε νερό και πάγο για να διατηρήσει ένα λαμπερό χρώμα.

Αφήνουμε στην άκρη 30 γρ για να διακοσμήσουμε τα πιάτα και τα άλλα τα χτυπάμε στο μίξερ με το λάδι, τα φύλλα μέντας και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.

Για το ριζότο ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι 100 γρ βούτυρο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί μέχρι να γίνει διάφανο. Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε το ρύζι στο τηγάνι, το αφήνουμε να καβουρδιστεί για λίγα λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά με τον ζεστό ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 16-18 λεπτά (ή για τον χρόνο που υποδεικνύεται τη συσκευασία), φροντίζοντας να ανακατεύουμε συχνά.

Στη συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε στο ρύζι με το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα και την κρέμα αρακά. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε το ριζότο γαρνίροντάς το με τον αρακά που έχουμε κρατήσει στην άκρη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.