COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμος τόνος με ντοματίνια και ελιές


JTeam

27 Σεπτεμβρίου 2023

Πεντανόστιμος τόνος με ντοματίνια και ελιές
www.ricettealvolo.it
Ο τόνος με ντοματίνια και ελιές είναι ένα πιάτο πλούσιο με μεσογειακές γεύσεις που κερδίζει τον ουρανίσκο με τον συνδυασμό φρέσκων και νόστιμων υλικών.

Αυτή η απλή και νόστιμη συνταγή είναι πολύ δημοφιλής στα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο. Και αυτό γιατί ο τόνος είναι ένα ψάρι με εκλεκτό κρέας, που χαρακτηρίζεται από τη λεπτή του γεύση και την απαλή του σύσταση. Είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης , βιταμινών Β και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων , που υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου.

Τα ντοματίνια προσθέτουν μια νότα γλυκύτητας και φρεσκάδας στο πιάτο. Είναι επίσης πλούσια σε λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που είναι πολύ χρήσιμο για το καρδιαγγειακό σύστημα. Τέλος, οι ελιές δίνουν μια αλμυρή και γευστική πινελιά, εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο τη γεύση του πιάτου.

Για να ετοιμάσετε τον τόνο με ντοματίνια και ελιές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ​​ή σε κονσέρβα τόνο, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Εάν επιλέξετε φρέσκο ​​τόνο, καλό είναι να τον ψήσετε στη σχάρα ή σε τηγάνι για να αποκτήσετε μια χυμώδη και ελαφριά υφή. Ο τόνος σε κονσέρβα, από την άλλη, μπορεί απλά να στραγγιστεί και να θρυμματιστεί με ένα πιρούνι.

Σε αυτή τη συνταγή προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ​​τόνο, ευνοώντας το μαγείρεμα στο τηγάνι. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη συνταγή, σας προτείνουμε να σερβίρετε τον τόνο με ντοματίνια και ελιές, ίσως συνοδεύοντάς τον με μια φρέσκια ανάμεικτη σαλάτα.

Jenny.Gr
www.ricettealvolo.it

Υλικά

4 φιλέτα τόνου

300 γρ. κόκκινα ντοματίνια

200 γρ. κίτρινα ντοματίνια

50 γρ πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι

50 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

20 γρ αλατισμένη κάπαρη

Λευκό κρασί για γεύση

1 σκελίδα σκόρδο

Μαϊντανός για γεύση

Ελαιόλαδο για γεύση

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση. Επίσης, ξεπλένουμε καλά την κάπαρη. Στη συνέχεια σοτάρουμε το σκόρδο σε ένα τηγάνι με μια καλή δόση λαδιού και όταν πάρει χρώμα το αφαιρούμε και προσθέτουμε τα ντοματίνια.

Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά και μετά προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φιλέτα τόνου στο τηγάνι. Ρίχνουμε λίγο λευκό κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Γυρίζουμε τα φιλέτα τόνου και τα αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή όρεξη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.