COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

3 εύκολοι τρόποι για να μαγειρέψεις τα κάστανα


JTeam

18 Οκτωβρίου 2023

3 εύκολοι τρόποι για να μαγειρέψεις τα κάστανα
unsplash
Δείτε πώς να μαγειρέψετε τα κάστανα εάν δεν έχετε τζάκι ή τηγάνι με τρύπες.

Σήμερα θα δούμε μαζί 3 απλούς τρόπους για να μαγειρέψετε κάστανα . Όχι μόνο θα μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε τέλεια χωρίς να χρειαστεί να τα ξύσουμε, αλλά θα μπορούμε και να τα ετοιμάσουμε χωρίς να χρειαστεί να ανάψουμε το τζάκι ή να έχουμε τηγάνι με τρύπες.

Αυτά είναι τρία μικρά κόλπα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα δροσερά βράδια του φθινοπώρου. Γιατί τα κάστανα είναι ο πρωταγωνιστής πολλών συνταγών: από μπισκότα μέχρι τάρτα με κάστανο και σοκολάτα .

Κάστανα στον φούρνο μικροκυμάτων

Κόβουμε τα κάστανα οριζόντια στο πιο στρογγυλεμένο μέρος. Τα τοποθετούμε σε ένα μικρό μπολ και ρίχνουμε λίγο νερό σε ένα άλλο μικρό μπολ. Ψήνουμε και τα δύο μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων στη μέγιστη ισχύ για περίπου 4-5 λεπτά. Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τα κάστανα, τα βάζουμε να στεγνώσουν για πέντε λεπτά και είναι έτοιμα.

Jenny.Gr
unsplash

Κάστανα ψητά

Χαράζουμε τα κάστανα στο πιο στρογγυλεμένο μέρος, σχεδιάζοντας ένα σταυρό που σχηματίζεται από οριζόντια και κάθετη τομή. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό και τα βράζουμε. Όταν βράσουν, τα στραγγίζουμε, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 220°C για 25 λεπτά. Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν για πέντε λεπτά σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με ένα πανί. Και τα κάστανα μας είναι έτοιμα.

Αλατισμένα κάστανα

Ρίχνουμε χοντρό αλάτι σε ένα τηγάνι μέχρι να καλύψει τον πάτο. Κόβουμε τα κάστανα οριζόντια στο πιο στρογγυλεμένο μέρος και τα τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, παίρνουμε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με ένα πανί, βάζουμε μέσα τα κάστανα και τα σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσπυν για 5 λεπτά και τα κάστανα είναι έτοιμα να τα απολαύσετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.