COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κρεμώδη νιόκι με κρέμα κολοκύθας, μανιτάρια πορτσίνι και τυρί ταλέτζιο


JTeam

4 Νοεμβρίου 2023

Κρεμώδη νιόκι με κρέμα κολοκύθας, μανιτάρια πορτσίνι και τυρί ταλέτζιο
www.soniaperonaci.it
Ετοιμάστε αυτή τη συνταγή για νιόκι με κρέμα κολοκύθας, μανιτάρια πορτσίνι και τυρί ταλέτζιο και εντυπωσιάστε τους πάντες.

Φανταστείτε μια όμορφη μέρα σε ένα δάσος: Τα φύλλα να σπάνε κάτω από τα βήματά σας και να σχηματίζουν ένα χρυσό χαλί. Τα κάστανα στο έδαφος, το άρωμα της υγρής γης που χτυπάει τα ρουθούνια, ο καθαρός ουρανός που δεν θέλει να ενδώσει στην άφιξη του χειμώνα. Φανταστείτε όλα αυτά: δεν αισθάνεστε ήδη πεινασμένοι μετά τη βόλτα σας; Και τι πιο νόστιμο για να ετοιμάζουμε αυτή την εποχή από την γλυκιά και στρογγυλή κολοκύθα, που συνδυάζεται με την υπέροχα με τα μανιτάρια πορτσίνι και τη μοναδική και συναρπαστική γεύση ενός από τα αγαπημένα μας τυριά, του ταλέτζιο.

Πιστέψτε μας, αν χρησιμοποιήσετε όλα αυτά τα υλικά για να καρυκεύσετε ένα πιάτο με νιόκι πατάτας, τότε θα έχετε ετοιμάσει την τέλεια συνταγή.

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Υλικά

800 γρ. νιόκι πατάτας

350 γρ. μανιτάρια πορτσίνι φρέσκα

400 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη

1 σκελίδα σκόρδο

160 γρ. τυρί ταλέτζιο

1 κλωνάρι μαϊντανός

Ελαιόλαδο για γεύση

Αλάτι , πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Πρώτα παίρνουμε τη κολοκύθα σε κύβους και τη βράζουμε σε αλατισμένο νερό (ή σε ζωμό λαχανικών) και στη συνέχει τη στραγγίζουμε και την πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή κρέμα και την αφήνουμε στην άκρη. Εάν χρειάζεται, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζωμό λαχανικών (ή νερό) για να γίνει πιο ρευστή.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι χρησιμοποιώντας ένα υγρό πανί ή μια μικρή βούρτσα και διαχωρίζουμε τα καπάκια από τα κοτσάνια. Παίρνουμε τα τελευταία και τα κόβουμε τα σε μικρούς κύβους. ‘Ύστερα τα σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τυρί κομμένο σε κύβους και μια κουτάλα νερό. Αφήνουμε το τυρί να λιώσει μαζί με τα κοτσάνια των μανιταριών μέχρι να γίνει μια κρέμα.

Κόβουμε τα καπάκια των μανιταριών σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια βράζουμε τα νιόκι σε άφθονο αλατισμένο νερό. Όταν βγουν στην επιφάνεια τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στο τηγάνι. Τώρα ανακατεύουμε τα νιόκι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τα καπάκια κομμένα σε φέτες, κρατώντας λίγο στην άκρη για την τελική διακόσμηση, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε όλα καλά. Ετοιμαστείτε για σερβίρισμα.

Προσθέτουμε περίπου 100 γραμμάρια κρέμας κολοκύθας στον πάτο των πιάτων, βάζουμε από πάνω μια μερίδα νιόκι και μερικά μανιτάρια κομμένα σε φέτες για διακόσμηση και καλή όρεξη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.