COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

4 κόλπα για να ετοιμάσεις την πιο ελαφριά και υγιεινή ρώσικη σαλάτα


JTeam

13 Δεκεμβρίου 2023

4 κόλπα για να ετοιμάσεις την πιο ελαφριά και υγιεινή ρώσικη σαλάτα
www.basilicosecco.com
Η ρώσικη σαλάτα είναι πάντα δελεαστική - ειδικά τα Χριστούγεννα που επιδίδεστε σε λίγη περισσότερη απόλαυση. Είναι όμως δυνατόν να έχουμε μια ελαφριά ρώσικη σαλάτα για να μην μας βαρύνει στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια;

Η ρώσικη σαλάτα είναι ένα πιάτο που αποτελείται από λαχανικά, κυρίως καρότα, μπιζέλια, όσπρια, και πατάτα, τα οποία είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες. Συχνά στη συνταγή προστίθενται αγγουράκια τουρσί και σάλτσες όπως μαγιονέζα , που αυξάνουν την περιεκτικότητα σε θερμίδες, καθώς και βραστά αυγά.

Από διατροφική άποψη, λόγω της ποικιλίας των συστατικών, η ρώσικη σαλάτα μπορεί σίγουρα να θεωρηθεί ένα πλήρες πιάτο. Όμως σήμερα θα σας αποκαλύψουμε 5 κόλπα για να φτιάξετε το η πιο υγιεινή ρωσική σαλάτα.

Πώς να φτιάξετε ελαφριά ρώσικη σαλάτα

Ετοιμάστε την με τα σωστά υλικά

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να μειώσετε τις θερμίδες και να κάνετε την ρώσικη σαλάτα πιο ελαφριά είναι να περιορίσετε την προσθήκη μαγιονέζας . Για μια ελαφριά εκδοχή μπορείτε να αντικαταστήσετε την τελευταία, για παράδειγμα, με μια σάλτσα με βάση το γιαούρτι, το λάδι, το λεμόνι, το σχοινόπρασο, το πιπέρι και μια πρέζα αλάτι.

Βάλτε πολλά λαχανικά

Τα λαχανικά είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες που επιβραδύνουν την πέψη. Για το λόγο αυτό είναι καλύτερα να προσθέσετε αρκετά. Τα λαχανικά πρέπει επίσης να μαγειρευτούν al dente και να κρυώσουν, ώστε να διατηρήσουν τη συνοχή τους.

Jenny.Gr

Να την τρώτε πάντα με μέτρο

Ένα από τα πιο διαδεδομένα κλισέ είναι να θεωρούμε τη ρωσική σαλάτα ένα απλό συνοδευτικό. Από διατροφικής άποψης μοιάζει πολύ περισσότερο με ένα πρώτο πιάτο και για αυτό τον λόγο θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.

Ταιριάξτε την σωστά

Η περιεκτικότητα σε λιπαρά είναι κυρίαρχη στη ρώσικη σαλάτα λόγω της μαγιονέζας, επομένως θα ήταν καλύτερα να αποφύγετε τον συνδυασμό της με άλλες λιπαρές τροφές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.