COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η πιο νόστιμη συνταγή για μοσχαρίσια μάγουλα με μαγιονέζα φουντουκιού και πατάτες


JTeam

20 Δεκεμβρίου 2023

Η πιο νόστιμη συνταγή για μοσχαρίσια μάγουλα με μαγιονέζα φουντουκιού και πατάτες
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri
Τέλεια μοσχαρίσια μάγουλα με πολλή νοστιμιά. Από αυτά, που αν δοκιμάσεις μια φορά, δεν το ξεχνάς ποτέ.

Τα μοσχαρίσια μάγουλα με μαγιονέζα φουντουκιού και πατάτες είναι μια ιδανική συνταγή για το μενού των Χριστουγέννων που δεν πρέπει να χάσετε. Το κρέας μαγειρεύεται για πολλή ώρα με αποτέλεσμα να γίνεται τόσο μαλακό που να λιώνει στο στόμα. Ενώ η μαγιονέζα φουντουκιού δίνει μια ξεχωριστή νότα στο πιάτο. Η προετοιμασία είναι απλή, απλά χρειάζεται λίγη ώρα για να μαγειρευτεί το κρέας.

Υλικά

4 μοσχαρίσια μάγουλα

1 λίτρο ζωμό κότας

300 γρ κόκκινο κρασί

2 καρότα

2 μπαστούνια σέλινου

2 κρεμμύδια

Βούτυρο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Για τη μαγιονέζα φουντουκιού

300 γρ. ηλιέλαιο

150 γρ. φουντουκέλαιο

50 γρ. ξύδι

30 γρ. πάστα φουντουκιού

5 κρόκοι αυγών

Χυμό από 1 λάιμ

Για τις πατάτες

1 κιλό πατάτες

200 γρ. βούτυρο κλαριφέ

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri

Εκτέλεση

Αλατίζουμε τα μάγουλα και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι. Καθαρίζουμε τα λαχανικά, τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι. Ύστερα προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και μετά τα μάγουλα. Ρίχνουμε και τον ζωμό και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά. Όταν είναι μαλακό το κρέας το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη μαγιονέζα φουντουκιού

Βάζουμε το ξύδι σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αποκτήσει μια σιροπιαστή υφή. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών, προσθέτοντας πρώτα το ξύδι και μετά το ηλιέλαιο και το φουντουκέλαιο ανακατεύοντας σιγά σιγά. Προσθέτουμε την πάστα φουντουκιού ανακατεύοντας με μια σπάτουλα και τέλος τον χυμό λάιμ

Για τις πατάτες

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τις αλατοπιπερώνουμε, τις βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με λίγο βούτυρο και ψήνουμε στον φούρνο στους 160°C για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τις κόβουμε σε κύβους και τις σοτάρουμε σε ένα τηγάνι.

Τέλος σερβίρουμε τα μάγουλα με τη σάλτσα τους, τη μαγιονέζα και τις πατάτες. Γαρνίρουμε για γεύση με φρέσκα μυρωδικά και χόρτα γογγύλι ψημένα με σκόρδο και λάδι.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.