COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μωβ νιόκι με μπακαλιάρο και σάλτσα παρμεζάνας


JTeam

17 Φεβρουαρίου 2024

Μωβ νιόκι με μπακαλιάρο και σάλτσα παρμεζάνας
www.lacucinaitaliana.it
Ας δώσουμε μια ανατροπή στα κλασικά νιόκι με ένα μείγμα μωβ πατάτας και μια νότα ψαριού και παρμεζάνας

Για ένα πιάτο με νιόκι αντάξιο ενός σημαντικού δείπνου, εύκολο στην παρασκευή του αλλά που θα καταπλήξει τους επισκέπτες, δοκιμάστε τη συνταγή για μωβ νιόκι, μπακαλιάρο και σάλτσα παρμεζάνας .

Για να το φτιάξετε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μοβ πατάτες αντί για λευκές, να τις βράσετε, να τις πολτοποιήσετε και να τις ανακατέψετε με το αλεύρι και στη συνέχεια να φτιάξετε νιόκι από τη ζύμη. Η συνταγή είναι πεντανόστιμη και πανεύκολη. Ας τη δούμε μαζί.

Υλικά

700γρ. μωβ πατάτες

250 γρ. αφαλατωμένο φιλέτο μπακαλιάρου

200 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος

100 γρ. αλεύρι

Μοσχοκάρυδο

Βούτυρο

Φασκόμηλο

Τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr

Εκτέλεση

Καταρχάς βράζουμε τις πατάτες για περίπου 40 λεπτά. Ύστερα τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε. Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ και τον ανακατεύουμε με το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι. Δουλεύουμε όλα τα υλικά τόσο ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Ύστερα λάθουμε μικρές μερίδες σε καρβέλια και τα κόβουμε σε νιόκι μήκους περίπου 2 εκ.

Αφαιρούμε τα κόκαλα και τη φλούδα του μπακαλιάρου, τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τον σοτάρουμε με λίγο βούτυρο και μερικά φύλλα φασκόμηλου για 4-5 λεπτά και μετά τον αφαιρούμε από το τηγάνι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, μια πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο και 2 κουταλιές παρμεζάνα στους χυμούς μαγειρέματος για να πάρουμε μια σάλτσα.

Βράζουμε τα νιόκι σε αλατισμένο νερό που βράζει, μόλις ανέβουν στην επιφάνεια τότε είναι έτοιμα και αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο μαζί με τον μπακαλιάρο, τη σάλτσα παρμεζάνας, συμπληρώνοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγα φύλλα φασκόμηλου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.