Η μαγιονέζα είναι μια από τις πιο διάσημες και χρησιμοποιημένες σάλτσες σε όλο τον κόσμο, που ταιριάζει με κάθε είδους πιάτα, από ντιπ μέχρι κυρίως πιάτα ψαριού, μπιφτέκια μέχρι ψητό κοτόπουλο, τηγανιτές πατάτες και σαλάτες.
Το κύριο συστατικό είναι τα αυγά (αν και υπάρχει και η vegan εκδοχή της μαγιονέζας ), τα οποία στην παραδοσιακή συνταγή πρέπει να είναι παστεριωμένα. Αλλά υπάρχει τρόπος να αποφύγετε αυτό το βήμα, χρησιμοποιώντας βραστά αυγά.
Υλικά
2 αυγά
100 γρ. γιαούρτι
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας μια κατσαρόλα με νερό ώστε να χωράει τα 2 αυγά και τα βράζουμε για 5-7 λεπτά. Στη συνέχεια τα βυθίζουμε σε κρύο νερό να σταματήσει το βράσιμο και τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε.
Ύστερα χτυπάμε με το μπλέντερ τα βρασμένα αυγά μαζί με το γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε τα πάντα ανεβοκατεβάζοντας το μπλέντερ για να μπει αέρας στο μείγμα και να γίνει ωραίο και αφράτο. Η μαγιονέζα σας με βραστά αυγά είναι έτοιμη.
Μπορείτε να αποθηκεύσετε τη μαγιονέζα σας για 1-2 ημέρες στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.