COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

5 ιδανικά σνακ για την παραλία – Πριν ή μετά το μπάνιο στη θάλασσα


JTeam

28 Ιουλίου 2024

5 ιδανικά σνακ για την παραλία – Πριν ή μετά το μπάνιο στη θάλασσα
pexels
Είτε σας αρέσει να παίρνετε  ψυγειάκι στην παραλία, είτε όχι, τα κατάλληλα σνακ είναι αυτά που θα σας σώσουν τις ημέρες που πηγαίνετε στη θάλασσα.

Μπορεί να λατρεύουμε τις βουτιές στη θάλασσα, ωστόσο πολλές φορές ο ήλιος και η αλμύρα μας αφυδατώνουν. Και κυρίως μας ανοίγουν την όρεξη. Γι αυτό και ένα ελαφρύ σνακ είναι η καλύτερη επιλογή για τις ημέρες που πηγαίνετε στην παραλία.

Πλέον λοιπόν, μπορείτε να περάσετε όλη την ημέρα στην παραλία, χωρίς να πεινάτε, αρκεί να επιλέξετε κάτι από τα παρακάτω (χωρίς να το παρακάνεις με την ποσότητα).

Καρπούζι με γκρεμολάτα δυόσμου

Αυτός ο συνδυασμός μέντας και λάιμ, που είναι εμπνευσμένος από την παραδοσιακή ιταλική συνταγή γκρεμολάτας με βότανα και σκόρδο, ζωντανεύει το ζουμερό καρπούζι.

Υλικά

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δυόσμο, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα

Ξύσμα και χυμός από 2 λάιμ, συν φέτες για το σερβίρισμα

1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

3 κιλά καρπούζι, κομμένο σε φέτες

Σε ένα ξύλο κοπής βάζουμε τον δυόσμο, το ξύσμα λάιμ, την καστανή ζάχαρη και το αλάτι και τα κόβουμε μαζί μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Μεταφέρουμε την πάστα σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύουμε με τον χυμό λάιμ. Βάζουμε τις φέτες καρπούζι σε μια πιατέλα και απλώνουμε με κουτάλι τη γκρεμολάτα από πάνω. Γαρνίρουμε με περισσότερη μέντα και σερβίρουμε με φέτες λάιμ, αν θέλουμε.

Σουβλάκια caprese

Παίρνουμε όλα τα υλικά μιας κλασικής σαλάτας caprese και τα περνάμε σε καλαμάκια για σουβλάκι. Αυτά τα σουβλάκια ντομάτας-μοτσαρέλλα-βασιλικού γίνονται εύκολα και είναι ιδανικά για την παραλία.

Υλικά

16 μικρές φρέσκες μπάλες μοτσαρέλας

16 φρέσκα φύλλα βασιλικού

16 ντοματίνια

Αλάτι χοντρό

Περνάμε όλα τα υλικά σε καλαμάκια για σουβλάκια και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι

Jenny.Gr
pexels

Καρπούζι με λάιμ

Λίγο ξύσμα λάιμ και αλάτι σε ένα ώριμο καρπούζι είναι ένας εθιστικός, αλμυρός-γλυκός τρόπος για να απολαύσετε ένα δροσιστικό και ενυδατικό σνακ. Συνδυάστε το με λίγα φιστίκια Αιγίνης.

Υλικά

2 φέτες καρπούζι

¼ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ

⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Πασπαλίζουμε το καρπούζι με ξύσμα λάιμ και αλάτι. Σερβίρουμε με φιστίκια Αιγίνης.

Μήλο με βούτυρο αμυγδάλου κανέλας

Με μια πρέζα κανέλα, αυτό το υγιεινό σνακ γίνεται από βασικό σε εξαιρετικό.

1 μέτριο μήλο

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αμυγδάλου

Αλεσμένη κανέλα

Βάζουμε τον πυρήνα του μήλου και το κόβουμε σε 8 φέτες. Αλείφουμε κάθε φέτα με λίγο βούτυρο αμυγδάλου και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Πράσινη φρουτοσαλάτα

Σερβίρετε αυτή τη δροσερή φρουτοσαλάτα με ζουμερό πεπόνι, σταφύλια και ακτινίδιο μόνη της ή με άλλες φρουτοσαλάτες (όπως κόκκινες, μωβ και πορτοκαλί) για ένα διασκεδαστικό συνοδευτικό με ουράνιο τόξο.

Υλικά

4 φλιτζάνια ώριμο πεπόνι σε κύβους

1 φλιτζάνι πράσινα σταφύλια χωρίς κουκούτσια κομμένα στη μέση

1 φλιτζάνι ακτινίδιο ξεφλουδισμένο, κομμένο σε φέτες

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Για να προετοιμάσετε το ντρέσινγκ γιαουρτιού Lime: Συνδυάστε το γιαούρτι, το ξύσμα λάιμ, το χυμό λάιμ και τη ζάχαρη σε ένα μεσαίο μπολ.

Για την προετοιμασία της πράσινης φρουτοσαλάτας: Συνδυάζουμε το πεπόνι, τα σταφύλια, το ακτινίδιο και τη μέντα (αν χρησιμοποιείτε) σε ένα μεγάλο μπολ. Σερβίρουμε με dressing γιαουρτιού, αν θέλετε.

Γλυκιά τορτίγια

Η τορτίγια είναι μια καλή επιλογή που μπορείτε να πάρετε μαζί σας στην παραλία. Εμείς σήμερα σας προτείνουμε την γλυκιά εκδοχή με μπανάνα και φυστικοβούτυρο.

Υλικά

1 τορτίγια

1 κ.σ. φιστικοβούτυρο

30 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη

1 μπανάνα

Με ένα κουτάλι απλώνουμε το φιστικοβούτυρο σε όλη την επιφάνειά της τορτίγια. Απλώνουμε την τριμμένη κουβερτούρα, τη μπανάνα κομμένη σε φέτες και τυλίγουμε σε ρολό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.