COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πόσο καιρό μπορεί να μείνει το μαγειρεμένο κοτόπουλο στο ψυγείο;


JTeam

3 Αυγούστου 2024

Πόσο καιρό μπορεί να μείνει το μαγειρεμένο κοτόπουλο στο ψυγείο;
unsplash
Το μαγειρεμένο κοτόπουλο δεν μένει στο ψυγείο όσο νομίζετε. Μάθετε πώς μπορείτε να το αποθηκεύσετε με ασφάλεια.

Το κοτόπουλο είναι αναμφίβολα ο πρωταγωνιστής πολλών σπιτικών γευμάτων. Αλλά όταν σας περισσεύει, αναρωτιέστε πόσο καιρό μπορεί να μείνει στο ψυγείο. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε συμβουλές ασφαλούς αποθήκευσης για το μαγειρεμένο κοτόπουλο, ώστε να διαρκεί περισσότερο.

Πόσο διαρκεί το μαγειρεμένο κοτόπουλο στο ψυγείο;

Το πόσο το μαγειρεμένο κοτόπουλο μπορεί να κρατήσει στο ψυγείο σας εξαρτάται από τον τρόπο επεξεργασίας και προετοιμασίας του. Για παράδειγμα η σαλάτα κοτόπουλου, οι κοτομπουκιές, τα μπιφτέκια και το μαγειρεμένο (ψητό, σοταρισμένο, τηγανητό) κοτόπουλο μπορούν να διαρκέσουν στο ψυγείο σας από τρεις έως τέσσερις ημέρες. Το λουκάνικο κοτόπουλου μπορεί να διαρκέσει έως και μία εβδομάδα επειδή περιέχει υψηλότερα επίπεδα νατρίου, επομένως το αλάτι διατηρεί τέτοια προϊόντα για λίγο περισσότερο.

Ο τρόπος με τον οποίο αποθηκεύετε το μαγειρεμένο κοτόπουλο είναι το κλειδί για να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να το καταναλώσετε μέσα σε τρεις έως τέσσερις ημέρες. Καταρχάς πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κοτόπουλο που έχει απομείνει μπει στο ψυγείο εντός δύο ωρών από το μαγείρεμα. Τα βακτήρια μπορούν να πολλαπλασιαστούν γρήγορα όταν το κρέας δεν μπει στο ψυγείο.

Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα καθαρό και στεγνό, αεροστεγές δοχείο ή σε μια πλαστική σακούλα κατάλληλη για τρόφιμα, έτσι ώστε να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και την ποιότητα του κρέατος.

Jenny.Gr
unsplash

Πώς να καταλάβετε εάν το μαγειρεμένο κοτόπουλο στο ψυγείο είναι ακόμα ασφαλές για κατανάλωση

Ενώ το μαγειρεμένο κοτόπουλο είναι στο ψυγείο πάνω από τρεις έως τέσσερις ημέρες, είναι πιθανό να έχει χαλάσει. Αναζητήστε αυτά τα σημάδια για να κρίνετε αν μπορείτε ή όχι να το καταναλώσετε.

Χρώμα

Το μαγειρεμένο κρέας κοτόπουλου χαλάει όταν το χρώμα έχει γίνει γκρι ή πράσινο. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε γκριζοπράσινη μούχλα στην επιφάνεια του κρέατος.

Μυρωδιά

Μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουμε εάν το κοτόπουλου έχει χαλάσει αν είναι μαριναρισμένο ή φτιαγμένο με βότανα, μπαχαρικά ή σάλτσες. Μερικές φορές, το χαλασμένο κρέας μπορεί να μην δίνει καμία ένδειξη αλλοίωσης. Μπορεί να μοιάζει, να μυρίζει και να έχει ίδια γεύση. Παρόλα αυτά, το χαλασμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο βγάζει μια αποκρουστική, όξινη μυρωδιά αν το μυρίσετε καλά.

Υφή

Το χαλασμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο μπορεί να φαίνεται γλοιώδες. Δυστυχώς, το ξέπλυμα ή το ξαναζέσταμα του δεν σκοτώνει απαραίτητα τα βακτήρια ούτε καταστρέφει τις τοξίνες. Αντίθετα, το πλύσιμο μπορεί να αυξήσει τη μόλυνση άλλων τροφίμων και σκευών, οδηγώντας σε αυξημένο κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης.

Αποθηκεύστε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σας στο ψυγείο εντός δύο ωρών από το μαγείρεμά του και φροντίστε να έχετε ένα σχέδιο για να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε τρεις έως τέσσερις ημέρες. Και να ελέγχετε πάντα για αλλαγές χρώματος, δυσάρεστες οσμές και αλλαγές στην υφή του κρέατος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.