COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Αυτή η μακαρονάδα με κρέμα μελιτζάνας είναι το αγαπημένο μας καλοκαιρινό φαγητό


JTeam

18 Αυγούστου 2024

Αυτή η μακαρονάδα με κρέμα μελιτζάνας είναι το αγαπημένο μας καλοκαιρινό φαγητό
www.chiarapassion.com
Η μακαρονάδα με κρέμα μελιτζάνας θα καταπλήξει και τους πιο απαιτιτηκούς ουρανίσκους.

Αν αγαπάτε τις μελιτζάνες θα εκπλαγείτε από αυτή τη συνταγή. Η κρεμώδης, νόστιμη και φρέσκια κρέμα μελιτζάνας συνδυάζεται υπέροχα με τα ζυμαρικά και συνθέτει το ιδανικό πιάτο για ένα καλοκαιρινό γεύμα ή δείπνο με φίλους.

Η κρέμα μελιτζάνας είναι ένα είδος φυτικού πέστο που φτιάχνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και με απλά βήματα. Στην πραγματικότητα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ψήσετε τις μελιτζάνες μετά να αφαιρέσετε τον πελτέ με ένα κουτάλι. Τέλος, ο πολτός της μελιτζάνας ανακατεύεται με βασιλικό, τυρί και λάδι και η κρέμα μελιτζάνας είναι έτοιμη.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι απίστευτα νόστιμο. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

320 γραμμάρια ζυμαρικά

2 μελιτζάνες περίπου 500 γρ

1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο πεκορίνο

25 γρ ελαιόλαδο

7-8 φύλλα βασιλικού

350 γρ. ντοματίνια

1 σκελίδα σκόρδο

Ρίγανη

Jenny.Gr
www.chiarapassion.com

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τα ζυμαρικά με κρέμα μελιτζάνας, πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε το κοτσάνι. Τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος της μακριάς πλευράς. Τρυπάμε το μέρος της φλούδας με τη μύτη του μαχαιριού. Τις τοποθετούμε με τη σάρκα προς το κάτω μέρος σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα από τις μελιτζάνες και τη χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το λάδι, τα τριμμένα τυριά , τον βασιλικό , λίγο αλάτι και πιπέρι, μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη υφή. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λάδι το σκόρδο. Πλένουμε και κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Προσθέτουμε τα ντοματίνια στο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, τέλος προσθέτουμε αλάτι και αρωματίζουμε με πιπέρι και λίγη ρίγανη.

Βγάζουμε τα ντοματίνια από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε την κρέμα μελιτζάνας και ανακατεύουμε προσθέτοντας μερικές κουταλιές της σούπας από το βραστό νερό των ζυμαρικών για να γίνει ωραία και ρευστή. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με την κρέμα μελιτζάνας και με τα μισά ντοματίνια. Ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά να αρωματισούν τα ζυμαρικά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μαζί με τα υπόλοιπα ντοματίνια, λίγα φύλλα βασιλικού και παρμεζάνα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.