COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Το πιο νόστιμο μοσχαρίσιο φιλέτο με σύκα


JTeam

4 Σεπτεμβρίου 2024

Το πιο νόστιμο μοσχαρίσιο φιλέτο με σύκα
www.lacucinaitaliana.it
Το μοσχαρίσιο φιλέτο με σύκα είναι ένα ακαταμάχητο πιάτο.

Το μοσχαρίσιο φιλέτο με σύκα είναι ένα πρωτότυπο πιάτο που θα σας ενθουσιάσει ευχάριστα. Η παρασκευή του είναι απλή: Το κρέας , άπαχο και τρυφερό, πρώτα σοτάρεται σε ένα τηγάνι και μετά ψήνεται στον φούρνο για λίγο, ώστε να μείνει κόκκινο στο κέντρο.

Τα σύκα , κομμένα σε κομμάτια, αρωματίζονται στους χυμούς του κρέατος και μετά σερβίρονται δίπλα στο φιλέτο κομμένο σε φέτες. Τέλος, με τους χυμούς μαγειρέματος φτιάχνουμε και μια σάλτσα με την οποία περιχύνουμε το φαγητό μας. Το αποτέλεσμα; Ένα ζουμερό και γλυκό πιάτο στο οποίο κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί.

Υλικά

300 γρ φιλέτο μοσχαρίσιο

4 μεγάλα σύκα

Μισό ποτήρι ξηρό κόκκινο κρασί

1 κ. γλυκού ζωμό κρέατος

Ελαιόλαδο

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και ζεσταίνουμε 3 κουταλιές λάδι σε τηγάνι κατάλληλο για τον φούρνο και σοτάρουμε το φιλέτο σε δυνατή φωτιά γυρίζοντάς το από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας στον φούρνο που έχουμε ήδη θερμάνει στους 220 βαθμούς, προσθέτουμε με μισό ποτήρι κρασί και το ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Προς το τέλος του υποδεικνυόμενου χρόνου, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζωμό.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα σύκα. Αφαιρούμε το σκληρό μέρος του κοτσανιού και τα κόβουμε σε φέτες. Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο και το κρατάμε στην άκρη, ζεστό. Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και ανακατεύουμε τα σύκα στους χυμούς του κρέατος.

Τέλος σερβίρουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο κομμένο σε φέτες μαζί με τη σάλτσα και τα σύκα που το συνοδεύουν.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.