COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η μαγιονέζα του ενός λεπτού


JTeam

8 Οκτωβρίου 2024

Η μαγιονέζα του ενός λεπτού
freepik
Η μαγιονέζα του ενός λεπτού είναι μια συνταγή που μας σώζει την τελευταία στιγμή.

Η μαγιονέζα είναι απαλή και βελούδινη σάλτσα ιδανική για να συνοδεύσει πολλά πιάτα. Η μαγιονέζα του ενός λεπτού είναι πολύ γρήγορη και εύκολη και ετοιμάζεται με μόνο τρία υλικά. Και φυσικά μπορείτε να την απολαύσετε με χίλιους τρόπου, όπως για να συνοδεύσετε ένα εξαιρετικό σπιτικό χάμπουργκερ και μια γενναιόδωρη μερίδα τηγανιτές πατάτες για μια «βραδιά fast food», ίσως μαζί με λίγο κέτσαπ. Μπορείτε επίσης να την ανακατέψετε για να φτιάξετε ροζ σάλτσα, οπότε θα έχετε τρεις επιλογές.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να εμπλουτίσει πιο σύνθετες παρασκευές, όπως ρωσική σαλάτα ή κοκτέιλ γαρίδας. Με λίγα λόγια, είναι μια ευέλικτη σάλτσα και ένας πολύτιμος σύμμαχος για τη δημιουργία πολλών ιδιαίτερων και ακαταμάχητων συνταγών.

Ελάτε, ακολουθήστε μας στην κουζίνα και ας δούμε μαζί πώς να φτιάξουμε τη μαγιονέζα του ενός λεπτού.

Υλικά

1 αυγό

200 ml ηλιέλαιο

15 ml ξύδι ή χυμό λεμονιού

Jenny.Gr
freepik

Εκτέλεση

Σπάμε το αυγό μέσα στο μπολ του μπλέντερ και προσθέτουμε επίσης το ηλιέλαιο. Επέλεξαμε να χρησιμοποιήσουμε ηλιέλαιο γιατί δίνει στη μαγιονέζα μια πιο λεπτή γεύση από το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε μια κουταλιά χυμό λεμονιού (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια κουταλιά ξύδι) και μια πρέζα αλάτι.

Σε αυτό το σημείο παίρνουμε χτυπάμε όλα τα υλικά με το μπλέντερ και μετά από 1-2 λεπτά θα πάρουμε μια πηχτή και βελούδινη μαγιονέζα, έτοιμη για χρήση.

Συμβουλές

Θα σας αποκαλύψουμε ένα κόλπο για να κάνετε τη μαγιονέζα πραγματικά τέλεια. Χρησιμοποιούμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου, διαφορετικά δεν γαλακτωματοποιούνται καλά. Αν έχουμε τα αυγά και το λεμόνι στο ψυγείο, τότε τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον δύο ώρες πριν τα χρησιμοποιήσουμε.

Αυτή η γρήγορη μαγιονέζα απαιτεί ηλιέλαιο, που της δίνει μια λεπτή γεύση, αλλά αν θέλουμε μια πιο τολμηρή γεύση μπορούμε να κάνουμε την κάνουμε μισή με ηλιέλαιο και μισή με ελαιόλαδο.

Αν περισσέψει μπορείτε να τη βάλετε σε ένα αποστειρωμένο βάζο με αεροστεγές κλείσιμο και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο για να την καταναλώσετε μέσα σε 3 μέρες το πολύ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.