Τα muffins με σπανάκι και baby καρόταίναι είναι μια τέλεια γευστική πρόταση για όλη την οικογένεια. Είναι τόσο τέλεια που κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί. Μια δοκιμή θα σας πείσει… Φτιάξτε τα και θα ενθουσιαστείτε.
Υλικά
200 γρ. αλεύρι
300 γρ. σπανάκι φρέσκο
3 αυγά
100 γρ. τυρί ρικότα
100 γρ ηλιέλαιο
160 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
10 γρ. μπέικιν πάουντερ για αλμυρές πίτες
Αλάτι για γεύση
Για τα καρότα
12 baby καρότα
Βούτυρο
Αλάτι για γεύση
Εκτέλεση
Τοποθετηθούμε το σπανάκι στο μπολ ενός επεξεργαστή τροφίμων με λεπίδες μαζί με τα αυγά, τη ρικότα και το ηλιέλαιο. Χτυπάμε τα πάντα μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα, με ομοιόμορφο χρώμα και ένα ωραίο έντονο πράσινο. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με τη μαγιά και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε τα υλικά με ένα σύρμα ή μια κουτάλα και μετά αλατίζουμε αν χρειάζεται. Μοιράζουμε το μείγμα με το σπανάκι στις φόρμες για muffins και μετά ψήνουμε στον φούρνο στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα σοτάρουμε γρήγορα σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο και μια πρέζα αλάτι και μετά τα αφήνουμε στην άκρη. Μόλις βγάλουμε τα muffins από τον φούρνο, βάζουμε αμέσως ένα baby καρότο στο κέντρο του καθενός και τα αφήνουμε τα να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε. Αν σας περισσέψουν μπορείτε να τα φυλάξετε στο ψυγείο καλά σκεπασμένα για 3-4 μέρες. Μπορείτε να τα καταψύξετε μόλις ψηθούν και να τα καταναλώσετε μέσα σε δύο μήνες.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.