COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Χρωματιστό κουνουπίδι με ασπράδια αυγών


JTeam

12 Φεβρουαρίου 2025

Χρωματιστό κουνουπίδι με ασπράδια αυγών
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri
Ας φάμε χρωματιστά κουνουπίδια με ξηρούς καρπούς και ψημένο κουσκούς με ασπράδια αυγών

Το κουνουπίδι με ασπράδι αυγού είναι ένα χορτοφαγικό πιάτο που προάγει την ευεξία. Η παρασκευή του είναι εύκολη και το αποτέλεσμα πεντανόστιμο. Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρεται με ξηρούς καρπούς .

Υλικά
240 γρ. καθαρισμένα χρωματιστά κουνουπίδια
40 γρ. καρύδια και αμύγδαλα
20 γρ. κουσκούς
10 γρ ελαιόλαδο συν λίγο
3 ασπράδια

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri

Εκτέλεση
Βράζουμε το κουνουπίδι στον ατμό για περίπου 12 λεπτά. Μουλιάζουμε το κουσκούς σε ίσο βάρος ζεστού νερού και το αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να το απορροφήσει όλο. Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και τα ανακατεύουμε με το μαγειρεμένο κουσκούς. Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και ρίχνουμε μέσα τα ασπράδια και το κουσκούς. Ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά. Σερβίρουμε τα μαζί με τα χρωματιστά κουνουπίδια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.