
Το κουνουπίδι με ασπράδι αυγού είναι ένα χορτοφαγικό πιάτο που προάγει την ευεξία. Η παρασκευή του είναι εύκολη και το αποτέλεσμα πεντανόστιμο. Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρεται με ξηρούς καρπούς .
Υλικά
240 γρ. καθαρισμένα χρωματιστά κουνουπίδια
40 γρ. καρύδια και αμύγδαλα
20 γρ. κουσκούς
10 γρ ελαιόλαδο συν λίγο
3 ασπράδια

Εκτέλεση
Βράζουμε το κουνουπίδι στον ατμό για περίπου 12 λεπτά. Μουλιάζουμε το κουσκούς σε ίσο βάρος ζεστού νερού και το αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να το απορροφήσει όλο. Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και τα ανακατεύουμε με το μαγειρεμένο κουσκούς. Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και ρίχνουμε μέσα τα ασπράδια και το κουσκούς. Ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά. Σερβίρουμε τα μαζί με τα χρωματιστά κουνουπίδια.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.