![Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και ετοιμάζουμε μπιφτέκια σαν της ταβέρνας](/sites/default/files/public/styles/article_1025x1025/public/2025-02/burger-ingredients.jpg?itok=Z26XSUIN)
Η Τσικνοπέμπτη είναι προ των πυλών και πρέπει να τη γιορτάσουμε όπως της αξίζει. Να μυρίσει παντού το ψημένο κρέας και να γευτούμε νοστιμιές που θα μας μείνουν αξέχαστες μέχρι την επόμενη φορά. Γι αυτό και επιλέξαμε να ετοιμάσουμε μπιφτέκια σαν της ταβέρνας….Το μόνο σίγουρο είναι πως θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.
Υλικά
450 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
350 γρ. κιμάς χοιρινός
Μισό κρεμμύδι
Δενδρολίβανο
![Jenny.Gr](/sites/default/files/public/styles/editor_scale/public/2025-02/burger-ingredients%20%281%29_0.jpg?itok=FpjaDP3s)
Εκτέλεση
Για να ετοιμάσουμε τα μπιφτέκια, βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά από μοσχάρι και χοιρινό και μετά προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα με ένα μαχαίρι, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά, δουλεύοντας τα με τα χέρια μας, μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Χωρίζουμε τον κιμά σε 4 ίσα μέρη, δημιουργούμε μπαλάκια και τα ισιώνουμε ανάμεσα στις παλάμες των χεριών σας, ώστε να τους δώσετε το κλασικό σχήμα που έχουν τα μπιφτέκια. Ύστερα τα ψήνουμε σε ζεστή σχάρα ή αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ψηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια ζεστά με σαλάτα και μερικές φέτες λεμόνι.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.