COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχταριστά ζυμαρικά φούρνου με κεφτεδάκια από ρικότα


JTeam

18 Μαρτίου 2025

Λαχταριστά ζυμαρικά φούρνου με κεφτεδάκια από ρικότα
Freepik
Τα ζυμαρικά φούρνου με κεφτεδάκια από ρικότα είναι ένα πλούσιο και νόστιμο πιάτο χωρίς κρέας, ιδανικό για μεσημεριανό γεύμα με την οικογένεια ή τους φίλους σας.

Τα κλασικά ζυμαρικά φούρνου είναι ένα πιάτο ευρέως διαδεδομένο και αγαπητό. Η παραλλαγή του χωρίς κρέας είναι εξίσου δημοφιλής και ακόμη πιο πλούσια. Πρωταγωνιστής αυτού του πιάτου, μαζί με τα ζυμαρικά, είναι η σάλτσα με τα λαχταριστά κεφτεδάκια από ρικότα. Ναι, σωστά διαβάσατε, αυτά τα κεφτεδάκια από ρικότα σε κόκκινη σάλτσα είναι πεντανόστιμα. Δοκιμάστε να ετοιμάσετε τη σημερινή συνταγή και θα εκπλαγείτε ευχάριστα.

Υλικά
350 γρ. πένες
250 γρ. ρικότα
1 αυγό
1 τούφα μαϊντανό
24 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
70 γρ. τριμμένη φρυγανια
350 ml σάλτσα ντομάτας
½ κρεμμύδι
½ καρότο
125 γρ. μοτσαρέλα
200 ml κρέμα γάλακτος

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρικότα, το αυγό, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, μια πρέζα αλάτι, την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τη φρυγανιά και ανακατεύουμε ξανά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια: Παίρνουμε λίγο από το μίγμα με τα δάχτυλά μας και το πλάθουμε ανάμεσα στις παλάμες των χεριών μας. Φτιάχνουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος μιας ελιάς, ώστε να τα φάμε σε μια μπουκιά. Θα πρέπει να πάρουμε περίπου τριάντα από αυτά.

Βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά στο μάτι της κουζίνας και στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καρότο. Όταν ροδίσουν, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κεφτεδάκια από ρικότα, βάζοντάς τα ένα ένα στη σάλτσα. Όσο μαγειρεύουνται ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, τα οποία έχουμε πριν σταγγίξει. Εν τω μεταξύ, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος. Στο τέλος προσθέτουμε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια και για να την αρωματίσουμε πασπαλίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί. Τώρα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί και τα πασπαλίζουμε ξανά με τριμμένο τυρί για να δημιουργήσουμε μια ωραία τραγανή κρούστα από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά. Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.