
Το σουφλέ με σπανάκι είναι ένα νόστιμο ορεκτικό, φτιαγμένο με απλά βήματα και υλικά. Αν όμως θέλετε να φουσκώσει, κάντε υπομονή και μην ανοίξετε ποτέ την πόρτα του φούρνου κατά το μαγείρεμα, γιατί θα βυθιστεί αμέσως. Σε αυτή τη συνταγή έχουμε εμπλουτίσει τη γεύση του σουφλέ με πιο έντονα υλικά όπως η γκοργκοντζόλα και τα καρύδια. Η γκοργκοντζόλα προστίθεται στη μπεσαμέλ, ενώ τα ψιλοκομμένα καρύδια μοιράζονται στον πάτο. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.
Υλικά
320 γρ. γάλα
220 γρ. γκοργκοντζόλα
200 γρ. σπανάκι
100 γρ. καρύδια
60 γρ. αλεύρι 00
6 αυγά
Βούτυρο

Εκτέλεση
Ξεκινάμε και βράζουμε το σπανάκι για λίγα λεπτά. Ύστερα το στραγγίζουμε σε παγωμένο νερό και το στύβουμε καλά. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε μια μπεσαμέλ: Λιώνουμε 60 γρ.βούτυρο σε μια κατσαρόλα. προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, μετά προσθέτουμε το γάλα, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά. Τέλος αφήνουμε τη μπεσαμέλ να κρυώσει.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ανακατεύουμε τη μπεσαμέλ με το σπανάκι, τους κρόκους αυγών και την γκοργκοντζόλα και προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση. Χτυπάμε τα 6 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου και τα προσθέτουμε απαλά στο μείγμα, λίγα τη φορά, ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω. Ψιλοκόβουμε τα καρύδια. Βουτυρώνουμε 6 φορμάκια, πασπαλίζουμε τον πάτο και τα πλαϊνά με τα ψιλοκομμένα καρύδια προσέχοντας να κολλήσουν καλά και μοιράζουμε το μείγμα γαρνίροντας την επιφάνεια με τα υπόλοιπα καρύδια. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε αμέσως. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.