
Όταν ήμασταν μικροί οι γονείς μας, μας έλεγαν να τρώμε καρότα για βλέπουμε καλύτερα. Ε λοιπόν είχαν δίκιο. Πλούσια σε βιταμίνη Α, αυτά τα πορτοκαλί λαχανικά συμβάλλουν στην υγεία των ματιών μας και όχι μόνο, αφού προσφέρουν πολλαπλά οφέλη. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε μια πεντανόστιμη συνταγή με καρότα στον φούρνο και φέτα και μυρωδικά , για ένα εύκολο και ελαφρύ ορεκτικό ή συνοδευτικό. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.
Υλικά
200 γρ. φέτα
6 καρότα
1 σκελίδα σκόρδο
Δενδρολίβανο
Θυμάρι
Φρέσκο τζίντζερ
Ψωμί
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο μαζί με ένα κλωνάρι δεντρολίβανο και τα ανακατεύουμε με 4 κουταλιές της σούπας λάδι. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε στα τέσσερα, κατά μήκος. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί μαζί με το λάδι δεντρολίβανου και λίγα φύλλα θυμαριού. Ψήνουμε στους 220°C για 20 λεπτά και τελειώνουμε το μαγείρεμα στη σχάρα για άλλα 10 λεπτά. Κόβουμε το ψωμί σε κύβους και το φρυγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι για 2-3 λεπτά. Βγάζουμε τα καρότα από τον φούρνο, τα πασπαλίζουμε με τους κύβους του ψωμιού και την θρυμματισμένη φέτα. Γαρνίρουμε με τριμμένο τζίντζερ. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.