
Το χοιρινό ρολό με σάλτσα τζίντζερ-αχλαδιού είναι ένα τέλειο πιάτο για οικογενειακά γεύματα ή για ένα σημαντικό δείπνο. Το κρέας είναι μαλακό και ζουμερό και με τη συνοδεία της σάλτσας φρούτων και μπαχαρικών γίνεται γλυκό και πικάντικο ταυτόχρονα. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.
Υλικά
800 γρ. χοιρινό ρολό
50 γρ. φρέσκο τζίντζερ
4 φέτες μπείκον
3 αχλάδια
Μαϊντανός
Ξηρό λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Γλυκό κρασί Marsala

Εκτέλεση
Ψήνουμε τις φέτες μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε το χοιρινό από το περιττό λίπος και τη δένουμε με μαγειρικό σπάγκο για να διατηρήσει το σχήμα του κατά το ψήσιμο. Τρίβουμε το χοιρινό με αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και το σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το μπέικον, απ’ όλες τις πλευρές, μέχρι να κάνει κρούστα. Σβήνουμε με ½ ποτήρι λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε ½ ποτήρι Marsala και πάλι αφήνουμε να εξατμιστεί.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια και το τζίντζερ και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα προσθέτουμε σε ένα ταψί μαζί με τον χυμό του λεμονιού και το χοιρινό. Ελέγχουμε να υπάρχει τουλάχιστον ένα δάχτυλο υγρό. Αν όχι, προσθέτουμε λίγο νερό. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C για 25–28 λεπτά. Βγάζουμε το χοιρινό από τον φούρνο, το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε σχάρα. Όλα τα υπόλοιπα υλικά τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ για να δημιουργηθεί μια λεία, κρεμώδης σάλτσα. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό, αν είναι πολύ αραιή, την ξαναβάζουμε στον φούρνο να μειωθεί. Προσθέτουμε στη σάλτσα και τα υγρά που συγκεντρώθηκαν στο αλουμινόχαρτο. Κόβουμε το χοιρινό σε φέτες, περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και, αν θέλουμε, λεπτές φέτες αχλαδιού. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.