COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μαγιονέζα αβοκάντο: Μια υγιεινή και πολύ εύκολη συνταγή


JTeam

12 Μαΐου 2025

Μαγιονέζα αβοκάντο: Μια υγιεινή και πολύ εύκολη συνταγή
www.fattoincasadabenedetta.it
Η μαγιονέζα έχει απίστευτη γεύση και υφή.

Η μαγιονέζα από αβοκάντο είναι ένα αρωματικό και γευστικό ντιπ, ιδανικό ως vegan εναλλακτική της κλασικής μαγιονέζας. Είναι μια πανεύκολη συνταγή, χωρίς μαγείρεμα και χωρίς χρόνο αναμονής, που προσθέτει χρώμα και μια εξωτική πινελιά στα μενού μας.

Υλικά
1 ώριμο αβοκάντο
15 ml χυμό λεμονιού
Αλάτι ψιλό, όσο χρειάζεται
Για το σερβίρισμα
Ελαιόλαδο, όσο επιθυμείτε
Μαϊντανό (ή κόλιανδρο) ψιλοκομμένο

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση
Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα και τη βάζουμε στο μπολ του μπλέντερ. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι. Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια λεία, κρεμώδη υφή. Μεταφέρουμε τη μαγιονέζα σε ένα μπολ και σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο.

Συμβουλές
Μπορείτε να αρωματίσετε τη μαγιονέζα με μπαχαρικά όπως πιπέρι, καπνιστή πάπρικα ή κύμινο. Για πιο κρεμώδη υφή, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή λίγο φυτικό γιαούρτι (π.χ. σόγιας) για να παραμείνει 100% vegan. Η μαγιονέζα αβοκάντο αλλοιώνεται γρήγορα λόγω οξείδωσης. Ιδανικά καταναλώστε την αμέσως μετά την παρασκευή. Αν περισσέψει, φυλάξτε τη στο ψυγείο για λίγες ώρες σε αεροστεγές δοχείο, με μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια για να μειώσετε το μαύρισμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.