
Η σημερινή συνταγή μυρίζει θάλασσα και φτιάχνεται με ταπεινά υλικά που απογειώνουν όμως τα ζυμαρικά. Ο λόγος γίνεται για τη μεσογειακή μακαρονάδα με αντζούγιες και ντοματίνια που αγαπάμε πολύ. Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα και είναι η ιδανική συνταγή για ένα χορταστικό και μυρωδάτο πιάτο.
Υλικά
500 γρ. ντοματίνια
500 γρ. φρέσκιες αντζούγιες
300 γρ. ζυμαρικά
2 κρεμμύδια
Μάραθος (φύλλα και κοτσάνια)
Σιμιγδάλι ψιλό (διπλοαλεσμένο)
Ελαιόλαδο
Φυστικέλαιο (για τηγάνισμα)
Αλάτι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια κατά μήκος σε λεπτές φέτες (με λοξή κλίση του μαχαιριού για να διατηρήσουν το σχήμα τους στο μαγείρεμα). Στη συνέχεια τα σοτάρουμε σε μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και μερικά κοτσάνια μάραθου. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρώς. Καθαρίζουμε τις αντζούγιες ανοίγοντάς τες «σαν βιβλίο», τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε Καλά. Ύστερα τις περνάμε από το σιμιγδάλι και τις τηγανίζπυμε σε αραχιδέλαιο στους 175 °C, μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες. Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά με τα ντοματίνια. Σερβίρουμε μαζί με τις αντζούγιες και φυλλαράκια φρέσκου μάραθου. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.