
Η μαγιονέζα με ασπράδια αυγών και μαϊντανό είναι μια αλμυρή, ελαφριά εναλλακτική εκδοχής της κλασικής μαγιονέζας που φτιάχνεται με κρόκους. Ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα με μόλις 3 υλικά. Αυτή η μαγιονέζα είναι πολύ ελαφριά και συνοδεύει εξαιρετικά τηγανητά λαχανικά ή κρέατα.
Υλικά
500 γρ. ηλιέλαιο
30 γρ. ασπράδια αυγών
3 φύλλα μαϊντανού

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα φύλλα μαϊντανού και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να φτάσει τους 60°C, αποσύρουμε και περιμένουμε για 15–20 λεπτά. Έπειτα, σουρώνουμε το λάδι.
Στη συνέχεια ξεκινάμε να χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ για 20–30 δευτερόλεπτα και ΄ύστερα ρίχνετε σιγά-σιγά το αρωματισμένο λάδι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί όλο. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για περισσότερο χρώμα. Η μαγιονέζα είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.