
Αν λατρεύετε τις γεύσεις της θάλασσας αλλά θέλετε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, τότε το ριζότο με σουπιές και αρακά είναι το ιδανικό πιάτο. Πρόκειται για μια ελαφριά συνταγή, αλλά πλούσια σε γεύση, που δένει υπέροχα την απαλότητα της σουπιάς με τη γλύκα του αρακά και την ένταση της ντομάτας. Είναι εύκολο στην παρασκευή, έτοιμο σε λιγότερο από 30 λεπτά και ιδανικό για ένα κυριακάτικο τραπέζι ή ένα ιδιαίτερο καθημερινό γεύμα. Στην παρακάτω συνταγή θα βρείτε αναλυτικά όλα τα βήματα για να το ετοιμάσετε σωστά και με επιτυχία.
Υλικά
280 γρ. ρύζι για ριζότο
700 γρ. καθαρισμένες σουπιές
200 γρ. ντοματάκια κονκασέ ή χυμό ντομάτας
240 γρ. αρακάς (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
1 σκελίδα σκόρδο
½ ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Φρέσκος μαϊντανός ή βασιλικός
Αλάτι

Εκτέλεση
Κόβουμε τις σουπιές σε ροδέλες. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το σκόρδο σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σουπιές και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε και το ρύζι και το σοτάρουμε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά. Ύστερα ρίχνουμε τη ντομάτα, λίγα φύλλα βασιλικού, αλάτι και έναν κουτάλα ζεστό νερό ή ζωμό. Ανακατεύουμε τακτικά και προσθέτουμε κι άλλο νερό όταν χρειάζεται. Στα μισά της διαδικασίας προσθέτουμε τον αρακά. Όταν το ριζότο είναι έτοιμο (σε περίπου 15-18 λεπτά), σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.