COOL GREECE

Η αρχοντική ομορφιά της Ύδρας


The Jennettes

22 Φεβρουαρίου 2018

hydra-town-01.jpg

Κάποιοι λένε ότι είναι το νησί των καπεταναίων, ενώ πολλοί λένε ότι είναι των καλλιτεχνών. Σε κάθε περίπτωση το νησί της Ύδρας έχει ψυχή και κοσμοπολίτικο αέρα, ενώ από την πρώτη στιγμή που φτάνει κανείς στο λιμάνι ξεδιλώνεται μπροστά στα μάτια του η πλούσια ιστορία που διαθέτει.

Η βόλτα με το γαϊδουράκι στα σοκάκια είναι κάτι που αν δεν κάνετε εσείς, θα δείτε να κάνουν αρκετοί επισκέπτες του νησιού και όχι μόνο. Ο περίπατος από την προκυμαία και στο δρομάκι που ξεκινάει από το λιμάνι και φθάνει μέχρι το Μανδράκι είναι κάτι που πρέπει να απολαύσετε. Από την άλλη αν είστε στο λιμάνι, προχωρήστε προς τα δεξιά μέχρι να συναντήσετε τα διάσημα Κανόνια και να απολαύσετε τον ανεμόμυλο που είναι γνωστός ως «Μύλος της Λόρεν».

Το ιστορικό Αρχείο-Μουσείο, η Ακαδημία εμπορικού ναυτικού καθώς και το αρχοντικό του Τομπάζη είναι κάποια από τα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε. Εκεί θα βρείτε και την αίθουσα τέχνης και συναυλιών "Μελίνα Μερκούρη", όπου φιλοξενούνται έργα διάσημων καλλιτεχνών.

Όσο για τη γαστρονομία του νησιού αυτή αφήστε την στα ταβερνάκια που βρίσκονται στα σοκάκια και στις πλατείες και που προσφέρουν άπλετες γεύσεις που καλύπτουν όλα τα γούστα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα