COOL GREECE

Σαμοθράκη: Το νησί των Μεγάλων θεών με την άγρια ομορφιά


SPAPADIMITRIOU

7 Ιουνίου 2018

26066461-146294202697600-3379923143492632576-n.jpg

Το ιερό των Μεγάλων θεών, είναι κάτι δεν πρέπει να χάσουμε. Εκεί βρέθηκε το πασίγνωστο γλυπτό της φτερωτής θεάς Νίκης, που εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου από το 1884.  Επιπλέον, αποτελούσε τόπο όπου πραγματοποιούνταν αινιγματικές τελετές στις οποίες όλοι, από δούλοι μέχρι βασιλιάδες, ήταν ίσοι και περνούσαν από τη Μύηση στην Εποπτεία.

Τι άλλο μας θα μας εντυπωσιάσει; Η παραδοσιακή Χώρα.

Κρυμμένη από  τους πειρατές, προστατευμένη από τους δυνατούς ανέμους είναι χτισμένη σε ένα κοίλωμα κάτω από το Σάο. Οι στέγες των σπιτιών είναι φτιαγμένες από κεραμίδια, πάνω στα οποία υπάρχουν πέτρες – όχι για λόγους αισθητικής, αλλά για να προστατεύουν από τον αέρα!

 

Φυσικά, δε θα μπορούσαμε παρά να αναφέρουμε τους πανέμορφους καταρράκτες.

Στη Σαμοθράκη, θα συναντήσουμε δεκάδες ορμητικά ρέματα και μονοπάτια να κρύβονται στην πυκνή βλάστηση και, ακολουθώντας τα, θα βρεθούμε σε έναν παραμυθένιο κόσμο. Όπως πέφτει το νερό, σχηματίζονται λίμνες που οι ντόπιοι αποκαλούν βάθρες. Είναι ιδανικές για μία αναζωογονητική βουτιά, ενώ οι ομορφότερες είναι και οι πιο επικίνδυνες. Λέγονται βάθρες του Φονιά, όνομα που δεν τους έχει δοθεί χωρίς λόγο.

 

Αν αναζητάτε μερικές ημέρες με άγρια περιπέτεια, αναρρίχηση, πεζοπορία και εξερεύνηση νέων τόπων, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τη Σαμοθράκη. Φυσικά, το μέρος ενδείκνυται και για χαλάρωση, καθώς οι παραλίες όπως η Παχιά Άμμος με τη χρυσαφένια άμμο και τα καταγάλανα, παγωμένα νερά, ή ο Κρεμαστό, θα μας προσφέρουν μαγικές στιγμές.

 

Εσείς, τι λέτε; Θα δοκιμάσετε έναν προορισμό διαφορετικό από τους άλλους;

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα