COOL GREECE

Τρίκαλα Κορινθίας: Μια υπέροχη ορεινή εξόρμηση


The Jennettes

8 Νοεμβρίου 2018

43490413_1956248354679136_2625445267449725256_n_1.jpg

O χειμώνας πλησιάζει και αρχίζουμε να εξερευνούμε τους χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας. Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούνται από τρία όμορφα χωριά, τα Άνω Τρίκαλα, τα Μεσαία Τρίκαλα και τα Κάτω Τρίκαλα, τα οποία είναι σκαρφαλωμένα στις βορειοανατολικές πλαγιές της Ζήριας, σε 1.000 μ. υψόμετρο. Πρόκειται για έναν πολύ ενδιαφέρον προορισμό στον οποίο μπορείτε να απολαύσετε καθαρό αέρα, υπεροχη θέα, άπλετο πράσινο, αλλά και να κάνετε σκι και χειμερινά σπορ, ιππασία, ορειβασία, ή και οδήγηση εκτός δρόμου. Στο τέλος, μπορείτε απλώς να απολαύσετε το εξαιρετικό φαγητό. 

View this post on Instagram

Sky above ~ Earth below ?

A post shared by Marianna Stathopoulou (@marianna_stathopoulou) on

Κάτω Τρίκαλα: Στο χωριό δεσπόζει η γραφική πετρόκτιστη πλατεία με τα δύο υπεραινώβια πλατάνια, η οποία περιτριγυρίζεται από ταβέρνες και καφετέριες. Αξίζει να κάνετε μια στάση στο ναό του Αγ. Δημητρίου από το 1697, με τις εξπρεσιονιστικές τοιχογραφίες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kato Trikala Korinthia, Greece

A post shared by Spyros Avgerinos (@spyrosavgerinos) on

Mεσαία Τρίκαλα: Εδώ δε θα σας λείψει τίποτα. Το παραδοσιακό στοιχείο, η πέτρα και το ξύλο, συνυπάρχουν με εξαιρετικές υποδομές όπως ξενώνες, ξενοδοχεία, καφέ, και ταβέρνες. Αξίζει να επισκεφθείτε τη Μονή της Παναγίας του 1700 αλλα φυσικά να περιηγηθείτε και στη Ζήρεια.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Feeling home.... #ζήρεια #mountain #mountainlife

A post shared by George Barnasas (@george_snow_tfs) on

Άνω Τρίκαλα: Τα δρομάκια του χωριού είναι γεμάτα με πετρόκτιστα αρχοντικά και παλιές εκκλησίες. Εδώ θα δείτε το ναό του Αγ. Νικολάου, το Αρχοντικό των Νοταράδων και το σπίτι που γεννήθηκε ο Άγιος Γεράσιμος. Βγαίνοντας από το χωριό, μπορείτε να επισκεφθείτε το μοναστήρι του Αγ. Βλασίου, που χρονολογείται γύρω στο 1400 και έχει χτιστεί κοντά στο σημείο που βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα του. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @sophie_sk_pal on

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Λίμνη Δασίου ! #hikingday #lake #naturephotography

A post shared by Χριστόφορος Τούντας (@xristoforostountas) on

 

Το χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας βρίσκεται μόλις 10 χλμ από τα Τρίκαλα. Εκτός από τις δεκάδες επιλογές που προσφέρονται εκεί σε επίπεδο χειμερινών σπορ, μπορείτε να δοκιμάσετε επίσης ιππασία, οδήγηση εκτός δρόμου και paintball. Πριν την αναχώρησή σας χρήσιμο είναι να γνωρίζετε ότι το βουνό «πιάνει» χιόνι, οπότε καλό είναι να είστε εξοπλισμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και ότι τα Τρίκαλα δεν διαθέτουν βενζινάδικο και ΑΤΜ. 

Δείτε τη gallery: Οι πιο εντυπωσιακές χειμερινές διαδρομές με τρένο σε όλο τον κόσμο