COOL GREECE

Ιωάννινα: Η ονειρική πόλη με τα χίλια πρόσωπα


The Jennettes

8 Φεβρουαρίου 2019

44805713_267797347270373_7682860781827811467_n1.jpg

Τα Ιωάννινα είναι μια από τις ελάχιστες πόλεις της Ελλάδας που κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας αναπτύχθηκε περισσότερο παρά καταστράφηκε. Πρόκειται για μια πόλη με πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, παραμυθένια και ονειρική, που έχει διαμέσου των ετών καταφέρει να συνδυάσει πολλά και αντικρουόμενα στοιχεία. Οι θρύλοι και οι παραδόσεις, η διασκέδαση και ο εκσυγχρονισμός, η Ευρώπη, η Ανατολή και τα Βαλκάνια, συνυπάρχουν όλα με έναν δικό τους μαγικό τρόπο στα Γιάννενα.

Φυσικά, το πρώτο πράγμα που εντυπωσιάζει έναν επισκέπτη στα Γιάννενα, είναι η Λίμνη Παμβώτιδα, της οποίας οι μύθοι και το μυστήριο καταφέρνουν ενίοτε σχεδόν να επισκιάσουν τη φήμη της πόλης. Σύμφωνα με το θρύλο, ο Αλή Πασάς έπνιξε μέσα σε αυτήν την κυρά Φροσύνη κι άλλες 17 γυναίκες, είτε για λόγους παραδειγματισμού, είτε επειδή εκείνη είχε ερωτικές σχέσεις με τον γιο του, θέτοντας σε κίνδυνο διάφορα πολιτικά συμφέροντα του Αλή Πασά. Στο νησάκι της λίμνης διατηρείται, ως μουσείο ένα από τα σπίτια του Αλή Πασά, ενώ κι ο ίδιος ο οικισμός του νησιού αξίζει μια επίσκεψη. 

Μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, υπάρχουν πολλά αξιοθέατα. Απαραίτητη είναι η επίσκεψη στο τεράστιο Κάστρο των Ιωαννίνων, μέσα στα 200 στρέματα του οποίου περιλαμβάνεται το τζαμί του Ασλάν Πασά, το Ιτς Καλέ, και η παλιά πόλη των Ιωαννίνων. Στο Ιτς καλέ, υπάρχουν και λαογραφικά μουσεία και ξενώνες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

▪️Day 1▪️ #ioannina#greece#epirus#vsco#vsco_cam#instadaily#instalove#instalifo#lifo#photooftheday#photography#itskale#colors#sky#skyporn#clouds#goldenhour#mountain#lake#friends#monday

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Constantinos (@con_barsakis) στις

Υπάρχουν ακόμα αρκετά αξιόλογα μουσεία στα Ιωάννινα, όμως εκτός από αυτά υπάρχουν και πολλά αρχοντικά, αλλά και η αγορά της πόλης, που ξεχωρίζουν ως αξιοθέατα. Στην αγορά θα δείτε στοές και κτίρια από το 1870, καθώς και μαγαζάκια που πωλούν τα φημισμένα Γιαννιώτικα χειροποίητα ασημικά, τα υπέροχα λεπτεπίλεπτα κοσμήματα από χρυσό και χαλκό, αλλά και σκαλιστά έπιπλα και υφαντά (ρούχα, φλοκάτες, στρωσίδια. Από τα ντόπια προϊόντα ξεχωρίζουν το κρασί, τα γαλακτοκομικά προϊόντα (φέτα και γιαούρτι) και φυσικά ο μπακλαβάς.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This elegant tunnel will get your attention! Although it is a short distance, you will have the chance to listen to all kinds of music from the different bars!! . Photo by : @greg_2188 . Follow : @visit_ioannina . Tag : #Visit_Ioannina . Visit the friendly hubs : @airbnb_greece @discover_greece_ @visit_epirus @tv_greece_ @greece_united @zagorohoria_greece . #greece #epirus #epirusgreece #mysticepirus #ioannina #ioanninacity #stoa_liampei #travel_drops #travelstoke #travel_greece #travelaroundtheworld2 #alluring_life #alluring_greece #discover_greece #eros_greece #loves_greece #roundphoto #exquisite_greece #expression_greece #tv_greece #tv_europe #kings_greece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Visit Ιoannina (@visit_ioannina) στις

Must-see είναι επίσης το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη το οποίο βρίσκεται 12 χιλιόμετρα πριν τα Ιωάννινα, στην περιοχή Μπιζάνι. Σίγουρα υπάρχουν μουσεία στα οποία τα κέρινα ομοιώματα είναι περισσότερο λεπτομερή, όμως στο συγκεκριμένο, οι μορφές που αναπαριστώνται είναι μερικές από τις σημαντικότερες της ελληνικής ιστορίας, κατασκευασμένες κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

Στο δρόμο προς Μέτσοβο, περίπου τέσσερα χιλιόμετρα έξω από τα Γιάννενα, βρίσκεται το Σπήλαιο του Περάματος. Αξίζει να περιηγειθείτε σε αυτό μαζί με ξεναγό, καθώς πρόκειται για ένα από τα εντυπωσιακότερα σπήλαια του κόσμου, που λέγεται πως δημιουργήθηκε πριν 1.500.000 χρόνια.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχάσετε ότι τα Ιωάννινα είναι μια φοιτητική πόλη, κι αυτό σημαίνει ότι έχει έντονη νυχτερινή ζωή που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Δεν είναι λοιπόν τυχαία η πόλη με τα χίλια πρόσωπα,

Δείτε ακόμη: 10+1 Best Insta posts με άρωμα Ελλάδας!

Κεντρική φωτογραφία: