COOL GREECE

Δύο μέρες στον πιο experience προορισμό του Πηλίου


Ελένη Κεχαγιά

29 Αυγούστου 2019

Δύο μέρες στον πιο experience προορισμό του Πηλίου

Το έχουμε στόχο κάθε χρονιάς να πηγαίνουμε έστω και μία φορά στο Πήλιο οικογενειακώς. Είτε χειμώνα είτε καλοκαίρι, το Πήλιο είναι ένας ιδανικός προορισμός που πάντα έχεις κάτι καινούργιο να ανακαλύψεις, πάντα η φύση του θα σε αποζημιώσει. Έτσι λίγο πριν φύγουμε για τις φετινές μας καλοκαιρινές διακοπές -που αλλού; στο Πήλιο- ήρθε μία πρόσκληση που με καλούσε να ζήσω την εμπειρία, στο Selina Centavrus Pelion.

jenny.gr

Kαι επειδή τις καλύτερες εμπειρίες τις ζεις με τους ανθρώπους που αγαπάς, μπήκαμε οικογενειακώς στο αυτοκίνητο και ξεκινήσαμε για τη Μακρυνίτσα. Το πρώτο ξενοδοχείο της διεθνούς αλυσίδας Selina, άνοιξε τις πόρτες του στην Ελλάδα και μας καλούσε να ζήσουμε τη εμπειρία της νομαδικής ζωή.

jenny.gr

Εναρμονισμένο με την φύση και τη λογική του Πηλίου, το Selina Centavrus και οι άνθρωποί του έχουν σεβαστεί την μοναδικότητα του τόπου, έχουν εξελίξει τις δυνατότητες για να μπορέσεις να βιώσεις στο έπακρο το Πήλιο και την ενέργειά του και έχουν καταφέρει να μπλέξουν σύγχρονες πινελιές στην αισθητική του, δημιουργώντας ένα ξενοδοχείο που αφήνει τη φύση να κυριαρχήσει και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις ποια θέλεις να είναι η δική σου εμπειρία.

Είτε είσαι μόνος, είτε είσαι ζευγάρι, είτε είσαι μέρος μίας μεγάλης παρέας, είτε έχεις μικρό ή λίγο μεγαλύτερο budget για την απόδρασή σου, το Selina Centavrus Pelion, θα υποστηρίξει την επιλογή σου. Μπορείς να επιλέξεις να μείνεις σε ένα κρεβάτι σε κοινόχρηστο δωμάτιο (dorms), σε ένα απλό standard δίκλινο, σε σουίτα ή ακόμα και σε ένα πλήρως εξοπλισμένο loft.

jenny.gr

Στα πέντε διαφορετικά κτίσματα κλασικού Πηλιορίτικου χαρακτήρα -το καθένα έχει ονομαστεί και αντλεί έμπνευση από έναν θεό του δωδεκάθεου- κυριαρχεί η μαγευτική θέα. Η Μακρυνίτσα είναι το μπαλκόνι του Πηλίου και τα μάτια μας ταξιδεύουν σε όλη την πλαγιά, φτάνοντας στον Βόλο και τελικά τη θάλασσα.

Στο δωμάτιο μας, όπως και όλα τα δωμάτια και στους υπόλοιπους χώρους, κυρίαρχο σημείο οι θεοί του Ολύμπου σε σύγχρονες street art αποδόσεις.

jenny.gr

Ένα πικ απ, δίσκοι, ένας προτζέκτορας για να δούμε κάποια ταινία, ένα τζάκι με χτιστούς καναπέδες, η απουσία τηλεόρασης, όλα γίνονται ένα πάζλ για τον τελικό στόχο. Να ζήσεις την εμπειρία.

Λίγη ξεκούραση από το ταξίδι – τα παιδιά πρόλαβαν και έκαναν και ένα τεστ μαλακότητας και απαλότητας των κρεβατιών – η έγκριση ήταν άμεση.

jenny.gr

Η πρώτη ομαδική εμπειρία ξεκίνησε. Ένας περίπατος μέσα από ξεχασμένα μονοπάτια του χωριού, ανάμεσα σε δέντρα γεμάτο καρπούς, βότανα και το νερό πάντα να τρέχει στο πλάι μας. Παγωμένο και γάργαρο μέσα από μικρές ή μεγαλύτερες πηγές.

Η experience team τoυ Selina μας οδήγησε σε σημεία κομβικά της Μακρυνίτσας συνδυάζοντας την ιστορία με την φύση, ενώ το βράδυ μας περίμενε στο Pera Bar του Selina με το ξεχωριστό χειροποίητο deck του dj, φτιαγμένο από κομμάτια σκαλιστών παλιών επίπλων ένα...mount ten Dj party.

Και η θέα ακόμα εκεί. Πάντα εκεί, αυτή τη φορά με τα χιλιάδες φωτάκια της πόλης του Πηλίου να φωτίζουν τον ουρανό.

Η Κυριακή θα ξημέρωνε σύντομα και στις 7.30 το πρωί στο πιο ψηλό σημείο του ξενοδοχείου, θα ξεκινούσαν morning pilates.

jenny.gr

H θέα πάλι εκεί, η πρωινή δροσιά του βουνού αναζωογονητική. Στο πρωινό μάθημα είχα μαζί μου και την 8χρονη κόρη μου και η κοινή μας εμπειρία ήταν μοναδική.

Επιστροφή στο δωμάτιο, πρωινό και έτοιμη για μία βουτιά στο παρελθόν με τον Μουτζούρη. Το τρενάκι του που ξεκινά από τα Άνω Λεχώνια και κάνει μία διαδρομή που διαρκεί 1,5 ώρα μέσα στο βουνό, μας οδήγησε στις Μηλιές και τη δική τους ιστορία.

jenny.gr

Πίσω στο ξενοδοχείο, ανάσα για λίγη θέα ακόμα, αποχαιρετισμός και υπόσχεση για γρήγορη αντάμωση.

Υγ. Όταν βρεθείτε στο Πήλιο μη ξεχάσετε να προμηθευτείτε βότανα και μυρωδικά για να πάρετε μαζί σας λίγο Πήλιο ακόμα

jenny.gr

Last but not least

-    Καθημερινά στο Wellness Terrace του Selina πραγματοποιούνται μαθήματα yoga, pilates, TRX για όλους όσους θέλουν να απολαύσουν την πρωινή τους γυμναστική με μαγευτική θέα στο λιμάνι του Βόλου. Ακόμα, κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται πάρτι με guest DJs και live με καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα. Τοπικοί παραγωγοί παραδίδουν σεμινάρια γευσιγνωσίας για το κοινό του Selina, με στόχο να μεταφέρουν τη γαστρονομία και κουλτούρα του τόπου. 

- Σε στενή συνεργασία με την τοπική κοινότητα έχουν σχεδιαστεί δραστηριότητες εκτός του Selina με στόχο οι επισκέπτες να βιώνουν αυθεντικές εμπειρίες δημιουργώντας μοναδικές αναμνήσεις από το Πήλιο. Συγκεκριμένα, στο Selina Centavrus Pelion ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει την τοπική κουλτούρα αλλά και να απολαύσει το φυσικό τοπίο του Πηλίου μέσα από οργανωμένους περιπάτους στο χωριό, πεζοπορία στο βουνό, καγιάκ, ιππασία στα γύρω χωριά και πολλές ακόμα δραστηριότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το Selina Centavrus Pelion  #SelinaCentavrusPelion