COOL GREECE

Τρίκαλα: Η πόλη της Θεσσαλίας με τη φυσική ομορφιά και την ατμόσφαιρα ευρωπαϊκής πρωτεύουσας


The Jennettes

16 Ιανουαρίου 2020

Τρίκαλα: Η πόλη της Θεσσαλίας με τη φυσική ομορφιά και την ατμόσφαιρα ευρωπαϊκής πρωτεύουσας
Τα τελευταία χρόνια, τα Τρίκαλα έχουν αναδειχθεί σε κορυφαίο προορισμό για τις γιορτές των Χριστουγέννων και όχι μόνο! Η πατρίδα Ασκληπιού έχει έναν πολύ μεγάλο αριθμό πολιτιστικών θησαυρών και μια ιδιαίτερη φυσική ομορφιά.

Η πόλη της Θεσσαλίας αποτελεί τον ιδανικό προορισμό που συνδυάζει τις ανέσεις μιας πόλης με ένα καταπράσινο τοπίο. Η πανέμορφη πόλη δεσπόζει στο κέντρο της Ελλάδας, στο βορειοδυτικό τμήμα της πεδιάδας της Θεσσαλίας. Ενδείκνυται για βόλτα, επισκέψεις, αλλά και ενδιαφέρουσες αναζητήσεις. Βραδινές ρομαντικές βόλτες στις όχθες του ποταμού Ληθαίου, περίπατοι στα γραφικά στενά του Βαρουσίου, ποδηλατάδες στις ευθείες του κάμπου αλλά και απολαυστικά γεύματα με τοπικά προϊόντα στις παραδοσιακές ταβέρνες είναι μερικά από αυτά που μπορείτε να ζήσετε αν επισκεφτείτε τα Τρίκαλα.

Η πόλη διακρίνεται για τη ρυμοτομία της και και για το επίπεδο έδαφός της, γεγονός που την καθιστά ιδανική για μετακίνηση με το ποδήλατο. Διασχίζεται από τον ποταμό Ληθαίο, που αποτελεί παραπόταμο του Πηνειού ποταμού. Τα Τρίκαλα είναι μία πόλη που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με τις ανέσεις μίας σύγχρονης πόλης, παρέχοντας ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες της. Τα Τρίκαλα είναι πόλη με μεγάλη παράδοση στη μουσική αφού αποτελούν τη γενέτειρα και τον τόπο δράσης πολλών σημαντικών μουσικών και ερμηνευτών όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Κώστας Βίρβος, ο Γιώργος Σαμολαδάς, ο Χρήστος Κολοκοτρώνης, ο Μπάμπης Μπακάλης καθώς και ο συνθέτης έντεχνης μουσικής Βασίλης Δαλαμπίρας.

Μύλος Ματσόπουλου

Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία Βιομηχανικής Κληρονομιάς της χώρας μας βρίσκεται στα Τρίκαλα. Πρόκειται για το Μύλο Ματσόπουλου, με κτιριακές εγκαταστάσεις που καταλαμβάνουν περισσότερα από 3.500 τ.μ. και συνολικά 90 στρέμματα με τη γύρω περιοχή.

Περτούλι

Ένας από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς στη χώρα μας, το Περτούλι, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από τα Τρίκαλα και σε υψόμετρο που ξεπερνά τα 1000 μέτρα. Μέσα σ’ ένα φυσικό τοπίο κατάφυτο από έλατα, το Περτούλι είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά της Πίνδου, χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού, αποτελούμενο από παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, γραφικά ταβερνάκια και ξενώνες. Με τις πρώτες νιφάδες χιονιού το τοπίο γίνεται ακόμη πιο μαγικό και οι ξενώνες γεμίζουν με ανθρώπους από κάθε γωνιά της χώρας που θέλουν να ζήσουν από πρώτο χέρι την ομορφιά των περτουλιώτικων λιβαδιών και να περιπλανηθούν στους υπέροχους φιδωτούς δρόμους που οριοθετούνται από υπεραιωνόβια έλατα.

Καλαμπάκα - Μετέωρα

Η Καλαμπάκα είναι ιστορική κωμόπολη του Νομού Τρικάλων, σε απόσταση 352 χιλιομέτρων από την Αθήνα και 237 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη. Είναι παγκοσμίως γνωστή για τα μοναστήρια που είναι χτισμένα στα βράχια των Μετεώρων, τα οποία προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Οι ορεινοί όγκοι των Μετεώρων, με την εντυπωσιακή μεγαλοπρέπεια του πέτρινου συμπλέγματός τους μοιάζουν σήμα κατατεθέν της χώρας μας και φιλοξενούν μερικά από τα ομορφότερα μοναστήρια της Ελλάδας. Τα εναπομείναντα μοναστήρια των Μετεώρων θα σας μεταφέρουν σε άλλες εποχές και το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο των βράχων έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO, ως μνημείο παγκόσμιας φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κουρσούμ Τζαμί

Το τέμενος του Οσμάν Σαχ ή Κουρσούμ Τζαμί (μολυβένιο τζαμί), είναι χτισμένο στην άκρη της πόλης, στην οδό Καρδίτσας, νότια του ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Αποτελεί ένα μοναδικό στο είδος του αξιοθέατο, καθώς είναι το μόνο σωζόμενο από τα πολλά που υπήρχαν κάποτε στα Τρίκαλα και προστατεύεται από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Η πόλη των Τρικάλων επιφυλάσσει εκπλήξεις και γραφικές γωνιές που δεν φαντάζεστε και μια νυχτερινή ζωή που δεν καταλαβαίνει από κρίση. Η πόλη ικανοποιεί όλους τους τύπους ανθρώπων και τους πιο αστικούς αλλά και εκείνους που αναζητούν τη φύση.

Με πληροφορίες από www.taxidologio.gr

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/insta_trc