COOL GREECE

Η βυθισμένη «Ατλαντίδα» στα εξωτικά νερά της Ελαφονήσου


9 Ιανουαρίου 2021

Η βυθισμένη «Ατλαντίδα» στα εξωτικά νερά της Ελαφονήσου

Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο από την υποβρύχια πολιτεία που κρύβει μια παγκόσμια πρωτιά.

Το drone του haanity πέταξε πάνω μια αρχαία πόλη, βυθισμένη ελάχιστα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, στο στενό της Ελαφονήσου στη Λακωνία. Μια πτήση στο χρόνο και ταυτόχρονα στα εξωτικά, ελληνικά χρώματα. Το απόλυτο τιρκουάζ σμίγει με την αρχαιότερη βυθισμένη πόλη του κόσμου στο Παυλοπέτρι.

«Επτακόσια μέτρα βορειοανατολικά της Ελαφονήσου ξεπροβάλλει ένα τόσο δα νησί που πάντα το επισκέπτονται τα θαλασσοπούλια. Το όνομά του είναι "Παυλοπέτρι" από το οποίο έλαβε την ονομασία της και ολόκληρη η γύρω περιοχή.

Το νησάκι Παυλοπέτρι, μια δεύτερη βραχονησίδα σε απόσταση γύρω στα 400 μ. και η ακτή της Πούντας σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο μέσα στο οποίο διατηρούνται τα κατάλοιπα ενός βυθισμένου οικισμού που η αρχή της ύπαρξής του φθάνει 5.000 χρόνια πίσω.

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες πρόκειται για μία από τις αρχαιότερες βυθισμένες πολιτείες στον κόσμο και εκτείνεται σε περίπου 50 στρέμματα. Περιλαμβάνει ακέραιες κατόψεις κτιριακών συγκροτημάτων, αυλές, δρόμους, θαλαμοειδείς και κιβωτιόσχημους τάφους. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

TAGS