COOL GREECE

"Mes Journées à Skopelos": Το βιβλίο που θα σας ταξιδέψει μέχρι τη Σκόπελο μέσα από μια σπουδαία φωτογραφική συλλογή


5 Μαΐου 2021

"Mes Journées à Skopelos": Το βιβλίο που θα σας ταξιδέψει μέχρι τη Σκόπελο μέσα από μια σπουδαία φωτογραφική συλλογή

 Ένα νησί που όλα γίνονται αυτόματα, αποφάσεις πραγματοποιούνται και οι χαρές πολλαπλασιάζονται. Η ζωή έχει τους δικούς της ρυθμούς, το δικό της στυλ, αλλάζει με τις εποχές ενώ τον χειμώνα ζούμε ως ντόπιοι το δικό μας καλοκαίρι. Η αφοσίωση των κατοίκων φαίνεται στο πώς περιγράφουν τον τόπο τους και πώς θέλουν να σου μεταδώσουν τον τρόπο ζωής τους. Τα προϊόντα του, τον κάνουν έναν τόπο ευλογημένο. Λάδι, δαμάσκηνα, κρασί, κρέατα από την χαριτωμένη γίδα Σκοπέλου. Η ιδιαίτερη  αρχιτεκτονική οφείλεται στους εμπόρους που ταξίδευαν με τα πιο γρήγορα καράβια και μετέφεραν καινοτομίες από όλον τον κόσμο στην κοινωνία του νησιού, κάτι που είναι φανερό σε οποιοδήποτε σπίτι παλαιότερης ή νεότερης οικογένειας.

jenny.gr

Οι μικρές αυτές λεπτομέρειες που παγιδεύτηκαν στον φακό της δημιουργού και ύστερα στο βιβλίο, θα εκπλήξουν τους μόνιμους κατοίκους και θα οδηγήσουν τους ταξιδιώτες σε μια αποκαλυπτική διαδρομή πλούσιας φύσης και κουλτούρας.

Η συλλογή δημιουργήθηκε την περίοδο της πρώτης καραντίνας και αποτελεί μια εισαγωγή γνωριμίας με το νησί.

Κατά την επίσκεψη σας είναι βέβαιο πως θα εντοπίσετε και άλλες λεπτομέρειες που θα κάνουν την παραμονή σας πιο ενδιαφέρουσα!

Μπορείτε να περιηγηθείτε κι εσείς στα μυστικά του μαγικού αυτού τόπου, πατώντας εδώ