COOL GREECE

3 ιδανικοί προορισμοί «μια ανάσα» μακριά από την Αθήνα


Εύα Κονδύλη

15 Μαΐου 2021

3 ιδανικοί προορισμοί «μια ανάσα» μακριά από την Αθήνα
Τώρα που άνοιξε επιτέλους ο τουρισμός και μπορούμε να κινηθούμε πιο εύκολα, ίσως να θες να κάνεις μια γρήγορη απόδραση μετά από τόσο καιρό κλεισούρας.

Τώρα που άνοιξε επιτέλους ο τουρισμός και μπορούμε να κινηθούμε πιο εύκολα, ίσως να θες να κάνεις μια γρήγορη απόδραση μετά από τόσο καιρό κλεισούρας.

Επειδή όμως, ίσως φοβάσαι λίγο ακόμη, όπως και εγώ και είναι απολύτως φυσιολογικό, θες να το παίξεις safe και να πας σε ένα μέρος που θυμίζει μεν μακρινές διακοπές, αλλά είναι και κοντά στην πρωτεύουσα για καλό και για κακό!

Αυτοί είναι τρεις από τους πολλούς προορισμούς που αγαπάμε και βρίσκονται μια «ανάσα» από την Αθήνα!

Ύδρα

jenny.gr

Αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και ιστορική, η Ύδρα δεν θεωρείται τυχαία η «αρχόντισσα» του Αργοσαρωνικού. Για εμένα, συνδυάζει τέλεια την αισθητική της εποχής του '60 με την ομορφιά της Ιταλικής Ριβιέρας.

1 ώρα και 30 λεπτά μόνο από τον Πειραιά, σημαντικό ότι απαγορεύεται το αυτοκίνητο, κάτι το οποίο κάνει την εμπειρία μοναδική, ξεκούραστη και ιδανική για παιδιά!

Παραλίες

jenny.gr

Στις περισσότερες παραλίες ενδείκνυται να πάτε με τα πόδια, καθώς στο νησί δεν θα χρειαστείτε τίποτα άλλο!

Ο Βλυχός είναι οργανωμένη παραλία µε γκρίζο βότσαλο και κρυστάλλινα νερά, όπως επίσης το Μανδράκι και ο Άγιος Νικόλαος, με το ομώνυμο εκκλησάκι. Προσωπικά, η αγαπημένη μου παραλία στην Ύδρα είναι το Μπίστι, μια οργανωμένη παραλία με καταγάλανα νερά και ένα πλούσιο δάσος δίπλα της.

Η Σπηλιά αποτελεί επίσης μια ενδιαφέρουσα επιλογή, αφού πρόκειται για ένα αρκετά ινσταγκραμικό τοπίο, με πλάκες και σκάλα για μια βουτιά σε καθαρά και γαλάζια νερά. Εκεί, θα βρείτε επίσης και το Spilia Beach Club, για brunch, καφέ η ποτό δίπλα στο κύμα.

Που θα φας

Η Ύδρα έχει πάρα πολλές επιλογές για φαγητό και διασκέδαση στη Χώρα (το λιμάνι, δηλαδή), αφού από παλιά θεωρείται κέντρο του πολιτισμού. Τα εστιατόρια Ωραία Ύδρα, Omilos και Téchnē, αποτελούν αγαπημένες επιλογές, ενώ η αγαπημένη ταβέρνα του Leonard Cohen, Ξερή Ελιά, η οποία λειτουργεί από το 1825, αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη!

Για τους λάτρεις της Ιταλικής κουζίνας θα προτιμήσετε το Il Casta, ενώ για γλυκό και παγωτό το The Cool Mule.

Για τους ρομαντικούς, για φαγητό ή ποτό, θα πάτε στην Hydronetta και θα με θυμηθείτε!

jenny.gr

Τι θα δείς

Η Ύδρα είναι ένα πολύ ιστορικό μέρος και γι' αυτό αξίζει μια επίσκεψη στο Ιστορικό Μουσείο της, για να ανακαλύψετε όλους τους θησαυρούς της, όπως επίσης και στο Ιστορικό Αρχείο, που περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Γενικά η ιστορικότητα και ο πολιτισμός αυτού του μικρού νησιού, είναι εμφανής σε κάθε βήμα και κάθε γωνία του, όπως επίσης και τα υπέροχα αρχοντικά του!

Αίγινα

jenny.gr

Η Αίγινα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού και οφείλει την ονομασία του, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, στην κόρη του Θεού Ασωπού Αίγινα, την οποία ερωτεύτηκε ο Δίας και την απήγαγε στο νησί Οινώνη που μετονομάστηκε σε Αίγινα.

Σε αντίθεση με την Ύδρα, στην Αίγινα θα χρειαστείς αμάξι για να την γυρίσεις ολόκληρη. Μόλις 2 ώρες από το λιμάνι του Πειραιά, η Αίγινα αποτελεί μια ιδανική επιλογή για μια γρήγορη απόδραση από το χάος της πόλης.

Παραλίες

Η Αίγινα, ως πιο μεγάλο νησάκι, έχει πολλές και όμορφες παραλίες. Η παραλία της Βάγιας, αποτελεί μια αγαπημένη επιλογή με το beach bar Αέρηδες, ενώ ο Μαραθώνας, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού με πανέμορφα νερά.

Επίσης ωραίες παραλίες είναι το Κλίµα (ή κλειδί) µε άµµο, βότσαλα και σμαραγδένια νερά και η βραβευμένη µε γαλάζια σημαία Αγία Μαρίνα, η οποία είναι και η πιο φημισμένη του νησιού και απέχει 15 χλµ. από το λιμάνι. Πάνω σε αυτήν θα βρεις πολλά ουζερί και beach bars!

Που θα φας

Όλοι, ντόπιοι και τουρίστες, έχουν πάει τουλάχιστον μια φορά στην ταβέρνα Αιγινήτισσα, στο δρόμο προς την Πέρδικα, σε μια έναν όμορφο χώρο, με απίθανες γεύσεις.

Άλλες πολύ καλές επιλογές είναι το Ακρογιάλι στην Αγία Μαρίνα, με φρέσκους και νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες, πάνω στο κύμα, ενώ επίσης αξίζει να επισκεφτείς και το εστιατόριο Κάππος Έτσι. Για τους μακαρονάδες, το Tortuga Artcafe Winebar είναι μονόδρομος! Αλλά και όσοι αγαπούν την Κρήτη δεν θα μείνουν με το παράπονο, αφού μπορούν να δοκιμάσουν κρητικούς μεζέδες στο Κρητών Γεύσεις εν Αιγίνη.

Για ωραίο καφέ και πρωινό δίπλα στο λιμάνι θα πας στο Ρέμβη, ενώ αν δε θες καφέ εναλλακτικά, δοκίμασε το παγωτό στο παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο «Αιάκειον», αλλά και τις φρέσκοψημμένες σφολιάτες στον φούρνο Αφαία.

Γενικά, να δοκιμάσεις οποιοδήποτε φαγητό προσφέρεται με φιστίκι Αιγίνης!

jenny.gr

Τι θα δεις

Σίγουρα το μοναστήρι του Αγίου Νεκτάριου, προσελκύει επισκέπτες από όλον τον κόσμο, όπως και ο Ναός της Αφαίας, που πρόκειται για μια μοναδική μικρογραφία του Παρθενώνα, με απίστευτη θέα.

Επίσης, ο αρχαίος Ελαιώνας της Αίγινας, επιβάλλεται καθώς εκεί έκανε τη περιβόητη φωτογράφιση ο οίκος Hermes. Είναι ένας τόπος σπάνιας φυσικής ομορφιάς με ελαιόδεντρα τετρακοσίων ετών. 

Φυσικά μην ξεχάσεις να επισκεφθείς το μαγαζί με τα αξεσουάρ «Fistiki»!

Αγκίστρι

Το Αγκίστρι απέχει μόλις μία ώρα από το λιμάνι του Πειραιά και ενώ μπορεί να μην είναι τόσο γνωστό και κοσμοπολίτικο όσο τα άλλα δύο, αξίζει να το επισκεφθείς έστω και για ένα Σ/Κ!

Αν ψάχνεις για δωμάτιο καλύτερα να κοιτάξεις στην Σκάλα. Μπορεί να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό του Αγκιστρίου, αλλά εκεί είναι όλη η ζωή του νησιού. Ολόκληρο το νησί έχει έκταση μόλις 14 τετραγωνικά χιλιόμετρα, επομένως ενδείκνυται για περπάτημα. Αυτοκίνητο δεν χρειάζεται, αφού ούτε οι ντόπιοι δεν το χρησιμοποιούν.

Παραλίες

Το Αγκίστρι αποτελεί πόλο έλξης για λάτρεις του κάμπινγκ, αφού είναι πολλοί αυτοί που κάθε καλοκαίρι φεύγουν από την πόλη και κοιμούνται πάνω στην παραλία. Προσοχή, όμως, γιατί είναι παράνομο!

Η Σκάλα έχει μια τεράστια παραλία με άμμο, που και εκεί είναι όλα τα beach bar και τα ουζερί, ενώ συνιστάται για ατελείωτες ώρες στη θάλασσα, αφού όλα είναι πραγματικά κοντά.

Επίσης, για μπάνιο θα πας οπωσδήποτε στην Απόνησο, με τα καταπληκτικά γαλάζια νερά της!

jenny.gr

Τι θα φας

Το καλό, όπως είπαμε, είναι ότι όλα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, οπότε δεν χρειάζεται να περπατάς ώρες ατελείωτες για να βρεις ένα μαγαζί να κάτσεις. 

Αγαπημένες επιλογές είναι το μαγαζί Τοξότης και Yialos, για φρέσκους θαλασσινούς μεζέδες, ενώ η Αυλή, είναι για τους pizza lovers. Για γλυκό, δεν το συζητώ, θα επισκεφθείς το Copa Cabana για υπέροχες γλυκές κρέπες και γλυκά.

Τι θα δεις

Η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με τα προηγούμενα δεν έχει τόσα πολλά να δεις, όμως οι ντόπιοι έχουν φροντίσει για αυτό, προσφέροντάς σου μοναδικές εμπειρίες κατάδυσης και ιππασίας στην Απόνησο. Είναι ιδανικό μέρος για περπάτημα και πεζοπορίες στη φύση, αλλά και μια επίσκεψη στη λίμνη που υπάρχει κοντά στην Απόνησο!

Δείτε ακόμη: Η ζωγράφος με συναισθησία που δημιουργεί εικόνες από μουσική 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr