COOL GREECE

Ερμούπολη: Απόδραση στην πόλη που μοιάζει με υπαίθριο μουσείο


3 Σεπτεμβρίου 2021

Ερμούπολη: Απόδραση στην πόλη που μοιάζει με υπαίθριο μουσείο

Η πρωτεύουσα της Σύρου, αλλά και των Κυκλάδων, η εντυπωσιακή Ερμούπολη με τα γραφικά σοκάκια και την αρχιτεκτονική που δεν υπάρχει πουθενά αλλού, είναι ένα μέρος που σου κλέβει την καρδιά με τις ομορφιές και την ιστορία του.

Αν ονειρεύεστε διακοπές με ποιότητα, αέρα μιας άλλης εποχής, καλό φαγητό και επιλογές για όλα τα γούστα, τότε η Σύρος είναι το νησί σας. Ένα νησί 4 εποχών, ιδανικό τόσο για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου όσο και για πολυήμερες διακοπές. Η πρωτεύουσα του νησιού και των Κυκλάδων, Ερμούπολη, κλέβει την παράσταση με την αρχιτεκτονική και την ατμόσφαιρα της.

Ακολουθώντας τα γραφικά σοκάκια της πόλης, θα νιώσετε σαν να μπαίνετε σε χρονομηχανή. Τα πανέμορφα νεοκλασικά και τα εντυπωσιακά κτήρια, το επιβλητικό Δημαρχείο στην πλατεία Μιαούλη, έργο του Ερνέστου Τσίλλερ, το περίφημο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων που αποτελεί μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου, τα αρχοντικά πάνω στο κύμα στην αριστοκρατική συνοικία Βαπόρια, ο ναός του πολιούχου Αγίου Νικολάου με τον χαρακτηριστικό γαλάζιο τρούλο και οι υπόλοιπες ορθόδοξες και καθολικές εκκλησίες, κάνουν την Ερμούπολη να μοιάζει με υπαίθριο μουσείο που αξίζει να εξερευνήσετε απ’ άκρη σ’ άκρη.

H Ερμούπολη είναι μια κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα με τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα, μια νησιωτική πόλη που έχει ζωή ανεξαρτήτως εποχής. Αποτελεί το κεντρικό λιμάνι της Σύρου και τον διοικητικό πυρήνα όλων των Κυκλάδων και της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.