COOL GREECE

Καθαρά Δευτέρα: 5 αποδράσεις εξπρές από την Αθήνα


JTeam

24 Φεβρουαρίου 2023

Καθαρά Δευτέρα: 5 αποδράσεις εξπρές από την Αθήνα
Ψάχνετε για μια εύκολη μονοήμερη εκδρομή την Καθαρά Δευτέρα; Έχουμε πέντε προτάσεις για αποδράσεις της τελευταίας στιγμής, μόλις μία με δύο ώρες από την Αθήνα

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας προσφέρεται για σύντομες αποδράσεις και αρκετοί θα επιλέξουν να εγκαταλείψουν την πόλη για να πετάξουν χαρταετό στην εξοχή, σε βουνά ή δίπλα στη θάλασσα. Για εσάς που κανονίζετε εκδρομές την τελευταία στιγμή και δεν έχετε αποφασίσει ακόμα πού θα πάτε, συγκεντρώσαμε 5 προορισμούς σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα (μία έως δύο ώρες το πολύ), που είναι ιδανικοί ακόμη και για μια μονοήμερη εκδρομή.

Κρύα Λιβαδειάς

Τι θα λέγατε για μια εξόρμηση σε μια καταπράσινη όαση με τρεχούμενα νερά, μικρούς καταρράκτες και τεράστια αιωνόβια πλατάνια; Κι όμως, αυτό το μέρος δεν βρίσκεται σε κάποιο δάσος, αλλά στην καρδιά της Λιβαδειάς. Οι Πηγές Κρύας, το στολίδι της πόλης της Λιβαδειάς, αποτελεί ιδανικό προορισμό για μια μονοήμερη εκδρομή, μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα (140 χλμ.). Ο ποταμός της Έρκυνας με τις πηγές του προσδίδει στην πόλη της Λιβαδειάς μια ξεχωριστή φυσική ομορφιά. Με πυκνή βλάστηση, τρεχούμενα νερά, κανάλια, μικρούς καταρράκτες και πελώρια πλατάνια, η περιοχή της Κρύας είναι ένα μέρος που θα σας μαγέψει. Λιθόστρωτα δρομάκια και πέτρινα τοξωτά γεφυράκια ολοκληρώνουν το ειδυλλιακό σκηνικό. Και στις δύο όχθες του ποταμιού υπάρχουν καφέ και ταβέρνες για να απολαύσετε το φαγητό σας με θέα στις πηγές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Travelgo.gr