COOL GREECE

4 παραθαλάσσια χωριά - όνειρο στα νησιά του Ιονίου


JTeam

3 Ιουλίου 2023

4 παραθαλάσσια χωριά - όνειρο στα νησιά του Ιονίου
Καταπράσινες πλαγιές που συναντούν τα τιρκουάζ νερά, παραδοσιακοί οικισμοί και πολύχρωμα λιμάνια σαν καρτ ποστάλ. Τέσσερα πανέμορφα χωριά στα νησιά του Ιονίου που θα λατρέψετε

Από την Κέρκυρα μέχρι την Κεφαλονιά, διαλέξαμε και σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τέσσερα παραθαλάσσια χωριά του Ιονίου που ξεχωρίζουν για τη φυσική ομορφιά τους. Ναι, αυτά τα χωριά είναι τόσο όμορφα όσο και στις φωτογραφίες. Η βόλτα στα γραφικά λιμανάκια τους και το κολύμπτι στα θαυμάσια νερά τους είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

Κιόνι, Ιθάκη

Η επαφή με το Κιόνι είναι έρωτας με την πρώτη ματιά. Μπαίνοντας ο επισκέπτης στον όμορφο ορμίσκο αντικρίζει τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό να ξεπροβάλει σκαρφαλωμένος αμφιθεατρικά σε μια καταπράσινη πλαγιά που συναντά τη θάλασσα. Αξίζει να τον σεργιανίσετε, να περπατήσετε ανάμεσα στα παλιά πέτρινα σπίτια με τις λουλουδιασμένες αυλές, να καθίσετε για φαγητό και ποτό πλάι στο κύμα και να αγναντέψετε τους τρεις ανεμόμυλους, οι οποίοι στέκονται αγέρωχοι στην είσοδο του λιμανιού. Στην κορυφή της Ράχης, βρίσκεται η εκκλησία της Ευαγγελίστριας χτισμένη στο τέλος του προηγούμενου αιώνα με εξαιρετικού ενδιαφέροντος τέμπλο. Κατηφορίζοντας προς το γραφικό λιμανάκι του χωριού, θα βρείτε την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου με το ξυλόγλυπτο τέμπλο της, ενώ οι κόκκινες κεραμοσκεπές των σπιτιών ξεπροβάλουν μέσα από ένα καταπράσινο μαγευτικό τοπίο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο travelgo.gr