COOL GREECE

4 μαγευτικές αποδράσεις με ορμητήριο τα Γιάννενα


JTeam

6 Οκτωβρίου 2023

4 μαγευτικές αποδράσεις με ορμητήριο τα Γιάννενα
Πέτρινα χωριά, εντυπωσιακά γεφύρια, ποτάμια και συναρπαστικές διαδρομές μέσα στη φύση - Με αφετηρία την πόλη των Ιωαννίνων μπορείτε να κάνετε μικρές ή μεγαλύτερες εκδρομές σε μερικά από τα πιο όμορφα ορεινά μέρη της Ελλάδας

Δίπλα σε μια μαγική λίμνη και ανάμεσα σε μεγάλα βουνά, τα Γιάννενα είναι μία από τις ωραιότερες και πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ελλάδας. Συνδυάζοντας ιστορία, πολιτισμό, γαστρονομικές απολαύσεις και νεανικό παλμό, η πόλη των ασηµουργών, των φοιτητών, των θρύλων και των παραδόσεων, είναι ένας συναρπαστικός προορισμός από μόνη της, αλλά στα πέριξ της απλώνονται πολλά όμορφα μέρη που αξίζει να ανακαλύψετε αν έχετε κανονίσει μια απόδραση για Σαββατοκύριακο ή τριήμερο.

Μέτσοβο

Σε λιγότερο από μία ώρα από τα Γιάννενα (50 χλμ.) θα βρεθείτε στο πανέμορφο Μέτσοβο. Σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 1.160 μ., το φημισμένο βλαχοχώρι δεσπόζει επιβλητικά και γοητεύει κάθε επισκέπτη με την παραδοσιακή ατμόσφαιρα που αποπνέει. Θα χρειαστείτε όλη τη μέρα για να το εξερευνήσετε, να περιπλανηθείτε στα γραφικά καλντερίμια του, να επισκεφτείτε το Λαογραφικό Μουσείο και την Πινακοθήκη Αβέρωφ, να απολαύσετε τον καφέ σας και τα φημισμένα τοπικά εδέσματα (κοντοσούβλι, πίτες κ.ά.) στην κεντρική πλατεία, θα ψωνίσετε τυριά μετσοβόνε και μετσοβέλα. Μοναδική εμπειρία και η επίσκεψη στην τεχνητή Λίμνη Αώου (ή λίμνη Πηγών Αώου), 20 χλμ. βορειοδυτικά του Μετσόβου. Εδώ θα συναντήσετε ένα αλπικό τοπίο σπάνιας ομορφιάς. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.350 μέτρων και είναι η πιο ορεινή μεγάλη λίμνη της Ελλάδας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr