COOL GREECE

Ιθάκη: Οι 4 πιο ινσταγκραμικές παραλίες που θα βρεις στο νησί του Οδυσσέα


Ερασμία Αρβανιτά

28 Ιουλίου 2024

Ιθάκη: Οι 4 πιο ινσταγκραμικές παραλίες που θα βρεις στο νησί του Οδυσσέα
Shutterstock
Οι 4 πιο ινσταγκραμικές παραλίες στην Ιθάκη σε περιμένουν για ατελείωτες βουτιές

Το Ιόνιο έχει μια ανεξάντλητη ομορφιά. Τα τιρκουάζ νερά είναι η πρώτη σκέψη που σου έρχεται πάντα στο μυαλό όταν ακούς για αυτό το μέρος. Κι όχι άδικα, αφού εκεί συναντά κανείς παραλίες που μοιάζουν με καμβά ζωγραφικής. Η Ιθάκη, πάντως, είναι σίγουρα ένα τα «διαμάντια» του Ιονίου. Η φήμη της δεν είναι τέτοιας εμβέλειας με της Κεφαλονιάς ή της Ζακύνθου, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει μεγαλύτερη αναγνώριση.

Το νησί του Οδυσσέα είναι ένας προορισμός που θα αγαπήσεις εάν θέλεις να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις στις διακοπές σου – χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα στερηθείς οτιδήποτε. Στην Ιθάκη, θα βρεις τα πάντα, αλλά και την ηρεμία σου. Μόνο που κάθε πρωί θα ξεκινάς τη μέρα σου με μια βουτιά στα γαλάζια νερά του Ιονίου, αρκεί. Οι παραλίες της Ιθάκης, θα σου μείνουν χαραγμένες στο μυαλό για κάθε σωστό λόγο.

Παρακάτω, μπορείς να βρεις τις 4 πιο ινσταγκραμικές παραλίες στο νησί του Οδυσσέα.

Γιδάκι

Εκτός από ινσταγκραμική, η παραλία Γιδάκι μοιάζει με παράδεισο. Βρίσκεται στα νότια της Ιθάκης και για να την προσεγγίσεις μπορείς είτε να πάρεις το καϊκάκι από το λιμάνι της Ιθάκης, είτε να κάνεις πεζοπορία περίπου μισής ώρας, φτάνοντας με όχημα μέχρι τον κόλπο του Σχίνου. Εγώ θα προτιμούσα το καΐκι, εάν με ρωτάς, γιατί πραγματικά η διαδρομή είναι μοναδική. Μόλις φτάσεις στην παραλία Γιδάκι, απλώς θα ερωτευτείς με την ομορφιά της φύσης. Καταγάλανα νερά, πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, συνθέτουν ένα ονειρικό τοπίο.

Φιλιατρό

Είναι μία από τις πιο γνωστές παραλίες στην Ιθάκη. Βρίσκεται κοντά στο Βαθύ, είναι προσβάσιμη και με αυτοκίνητο και είναι οργανωμένη. Όπως οι περισσότερες παραλίες στο Ιόνιο, η παραλία Φιλιατρό είναι βοτσαλωτή, έχει γαλανά νερά και απλώς θα σε μαγέψει. Ακριβώς επειδή απέχει σχεδόν 15 λεπτά από το Βαθύ και επειδή έχει ξαπλώστρες, είναι η πιο πολυσύχναστη παραλία του νησιού.

Αφάλες

Γενικά, οι παραλίες της Ιθάκης είναι σαν καρτ ποστάλ. Αναρωτιέσαι εάν βρίσκεσαι στη Γη ή στον παράδεισο. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στις Αφάλες, μια παραλία όπου γύρω της υπάρχουν μερικοί ακόμα κολπίσκοι, πιο απομονωμένοι. Η πρόσβαση στις Αφάλες γίνεται με αυτοκίνητο, από το χωριό του Πλατρειθιά. Το τοπίο χαρακτηρίζεται για την άγρια ομορφιά του, στο οποίο φυσικά «δένουν» μοναδικά οι λευκοί απόκρημνοι γκρεμοί. Απλώς, είναι απόλαυση.

Σαρακήνικο

Στο Σαρακήνικο μπορείς να φτάσεις από το Βαθύ, την πρωτεύουσα του νησιού. Ο κόλπος του έχει δύο παραλίες που συνδέονται ουσιαστικά με ένα μονοπάτι. Εκεί, βρίσκει κανείς δύο παραλίες, η πρώτη από τις οποίες χρησιμοποιείται από τους ψαράδες. Περπατώντας από ένα μονοπάτι, φτάνεις στη μεγαλύτερη παραλία. Και μόλις φτάσεις, δεν θα θέλεις να φύγεις. Όπως και στις υπόλοιπες παραλίες στην Ιθάκη, έτσι και στο Σαρακήνικο, δεσπόζουν τα λευκά βότσαλα, τα γαλάζια χρώματα της θάλασσας και η ηρεμία.