COOL GREECE

Είμαι από την Αίγινα και ξέρω το καλύτερο μέρος με πανοραμική θέα για να πιεις τον καφέ σου


Ελένη Μπεζιριάνογλου

18 Αυγούστου 2024

Αίγινα
© instagram/eleniouibez
Βγάλε και μια φωτογραφία να μας στείλεις

Η Αίγινα είναι πολύ κοντά στην Αθήνα και αυτό την κάνει δημοφιλή προορισμό για όσους ψάχνουν μια σύντομη -ή και όχι- εκδρομή. Είναι, επίσης, αγαπημένο μέρος πολλών καλλιτεχνών και ξένων παραθεριστών που ήρθαν μία φορά και έμειναν για πάντα. Όσες φορές κι αν την έχει επισκεφθεί κάποιος, ωστόσο, υπάρχει πάντα κάτι νέο να ανακαλύψεις. Είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι από εσάς που διαβάζετε αυτό το άρθρο δεν ξέρετε ότι υπάρχει ένα μέρος στην Αίγινα που μπορείς να πιεις τον καφέ σου έχοντας πανοραμική θέα. Ακόμα χειρότερα, έχετε βρεθεί σε αυτό το μέρος και απλά δεν το προσέξατε γιατί είναι κάπως... «κρυμμένο».

Το ναό της Αφαίας στην Αίγινα θα τον έχεις ακουστά, ακόμα κι αν δεν τον έχεις επισκεφθεί. Βρίσκεται πάνω από την Αγία Μαρίνα και είναι ένας από τους πιο ωραίους αρχαιολογικούς ναούς του Σαρωνικού, ενώ ο μύθος λέει ότι σχηματίζει απόλυτο τρίγωνο με το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και το ναό του Ηφαίστου στο Θησείο (μυσταγωγικά πράγματα, μπορεί να τα συζητήσουμε σε κάποιο άλλο άρθρο, μπορεί και όχι. Προχωράμε). Τόσο η ενέργεια του χώρου όσο και η φανταστική του τοποθεσία είναι από μόνα τους αρκετά για να ανέβεις μέχρι εκεί. Ακόμα, όμως, κι αν δεν είσαι λάτρης των αξιοθέατων της αρχαιοελληνικής εποχής, ανέβα έστω για να πιεις τον καφέ σου με θέα από ψηλά.

Ακριβώς έξω από το ναό βρίσκεται ένα κατάστημα με τουριστικά είδη και δίπλα του ένα, σχεδόν κρυμμένο, αναψυκτήριο. Πετρόχτιστα τραπεζάκια και σκαμπό, φυτά, λουλούδια και γλαστράκια ένα σωρό, θέα που συνδυάζει το πράσινο της φύσης με το μπλε του Σαρωνικού και ησυχία. Δεν υπάρχει άλλο τέτοιο μέρος στην Αίγινα, στο εγγυώμαι -εκτός κι αν έχεις φίλους με σπίτι στο βουνό. Στα bonus είναι οι ευγενέστατες δύο κυρίες που το έχουν, οι οποίες το κρατάνε τόσο καθαρό και περιποιημένο σαν να ήταν η αυλή του σπιτιού τους. Φήμες λένε ότι και το παγωτό φιστίκι που σερβίρουν εκεί είναι πολύ καλό.