COOL GREECE TRAVELLERS

Καλωσήρθες 2014...


1 Ιανουαρίου 2014

Πώς υποδέχθηκαν σε όλο τον κόσμο τη νέα χρονιά;

H έλευση του νέου έτους γιορτάστηκε από εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη που κατέβηκαν στους δρόμους της Ασίας, της Αφρικής αλλά και της Ευρώπης, για να αποχαιρετήσουν το 2013 και να υποδεχτούν το 2014 με ελπίδα και όνειρα. Οι τελευταίοι εορτασμοί λόγω της διαφοράς ώρας, έγιναν στην αμερικανική ήπειρο.

Στη Νέα Υόρκη, παρά το τσουχτερό κρύο, ένα εκατομμύριο άνθρωποι γιόρτασαν στην κατάμεστη Times Square παρακολουθώντας τη μεγάλη κρυστάλλινη σφαίρα, σύμβολο της έλευσης του νέου έτους, να κατεβαίνει και να φωταγωγείται, ενώ ακολούθησε μουσική και χορός.

Στο Ρίο 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων το ένα τρίτο τουρίστες, γιόρτασαν στην παραλία της Κοπακαμπάνα, με πυροτεχνήματα και υπαίθριες συναυλίες.

Στην Ευρώπη, ύστερα από μήνες σοβαρής οικονομική κρίσης, η Ισπανία ακολουθώντας την Ιρλανδία, εξήλθε χθες επίσημα από το πρόγραμμα διάσωσης για τις τράπεζές της, στο οποίο είχε εισέλθει το 2012, ενώ οι Λετονοί αποχαιρέτισαν τον εθνικό τους νόμισμα, την επομένη της υπόσχεσης του πρωθυπουργού της Ελλάδας για επιστροφή της χώρας στις αγορές.

Μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις οργανώθηκαν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο, στο κέντρο του Λονδίνου μόλις το Μπιγκ Μπεν χτύπησε μεσάνυχτα και ο ουρανός γέμισε από πάμπολλα πολύχρωμα πυροτεχνήματα.

Στο Κίεβο, 200.000 αντικυβερνητικοί διαδηλωτές υποδέχτηκαν τη νέα χρονιά τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο στην πλατεία Μαϊντάν στο οχυρωμένο κέντρο της πρωτεύουσας, το οποίο έχουν καταλάβει εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα μετά τη μεταστροφή της ουκρανικής κυβέρνησης, προς όφελος της Ρωσίας, στο θέμα της προσέγγισης με την ΕΕ.

Στο Λονδίνο, η παραδοσιακή τεράστια ρόδα του London Eye φωταγωγήθηκε ακριβώς τα μεσάνυχτα μπροστά σε 50.000 δημότες και τουρίστες και πυροτεχνήματα έκαναν τη νύχτα μέρα.

Στο Παρίσι, περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στα Ηλύσια Πεδία, όπου είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας με 9.000 αστυνομικούς, χωροφύλακες, πυροσβέστες και στρατιώτες να είναι επί ποδός. Ωστόσο οι εορτασμοί επισκιάστηκαν από τον θάνατο στην Αλσατία, στην ανατολική Γαλλία, ενός άνδρα από βεγγαλικό, σύμφωνα με τη χωροφυλακή και από τον θάνατο ενός 20χρονου όταν δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στους κήπους του Τροκαντερό στο Παρίσι, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Στη Ρώμη, μεγάλη συναυλία με ιταλούς τραγουδιστές και ντι τζέι πραγματοποιήθηκε στο Σίρκο Μάσιμο, μετά την ομιλία του δημάρχου Ινιάτσιο Μαρίνο που υποσχέθηκε ότι το "2014 θα είναι μια χρονιά ανάκαμψης".

Στη Βενετία χιλιάδες γλεντζέδες, ντυμένοι στα λευκά, είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Σαν Μάρκο για να γιορτάσουν με συναυλίες και πυροτεχνήματα την έλευση του 2014.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έκαναν ρεβεγιόν γύρω από την εμβληματική Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο παρακολουθώντας μεγάλη συναυλία με αποκορύφωμα τα παραδοσιακά πυροτεχνήματα να στολίζουν το ουρανό της πόλης, ενώ στην Ισπανία χιλιάδες κάτοικοι της Μαδρίτης συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ για να υποδεχτούν τη νέα χρονιά.

Στο Μαλί ο πρόεδρος Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κεϊτά ευχήθηκε στους συμπατριώτες του "ειρήνη και μόνο ειρήνη" το 2014 σε όλη τη χώρα όπου ακόμη σοβεί οξεία πολιτικο-στρατιωτική κρίση.

Το Σίδνεϊ ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της οποίας ο ουρανός φωτίστηκε με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο koolnews.gr. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.