COOL GREECE TRAVELLERS

Ο Σεφ, Σπύρος Μαριάτος μας ξεναγεί στο Amsterdam


2 Μαΐου 2014

Και μας συμβουλεύει για το που θα βρούμε τα καλύτερα εδέσματα της πόλης!

Η Ολλανδία μπορεί να μη φημίζεται ως γαστρονομικός προορισμός, υπάρχουν όμως κάποιες ενδιαφέρουσες γευστικές στάσεις στην πόλη του Amsterdam. Φύγαμε για βόλτα λοιπόν.

Το Kasskamer είναι η πρώτη στάση της γευστικής μας βόλτας. Το αγαπημένο μαγαζί όλων των τυρόφιλων της πόλης. Πάνω από 350 είδη τυριών σας περιμένουν να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Με ιδιαίτερη έμφαση στα Ολλανδικά τυριά βεβαίως, εδώ θα ξεχωρίσουμε το παραδοσιακό Remeker καθώς Gouda και σε διαφορές παλαιώσεις. Highlights: φρέσκοφτιαγμένα σάντουιτς με τυρί της αρεσκείας μας.

unnamed (5)

Συνεχίζουμε την βόλτα μας στα κανάλια του Άμστερνταμ, στην συνέχεια του δρόμου στο νούμερο 12 της Hudenstraat βρίσκουμε το ζαχαροπλαστείο Pompadour.Ένα μικρό γραφικό ζαχαροπλαστείο με μεγάλη ποικιλία σε γλυκά και σοκολατάκια. Highlights: τα λιγοστά τραπεζάκια μέσα στο ζαχαροπλαστείο για ένα γλυκό στα γρήγορα.

unnamed (3)

Το εθνικό γρήγορο φαγητό του δρόμου στις Κάτω Χώρες δεν είναι άλλο από φρεσκοτηγανισμένες πατάτες με μαγιονέζα. Έτσι λοιπόν κατηφορίζουμε στο Vlaamse Friteshuis. Εδώ βρίσκετε το παλιότερο πατατάδικο της πόλης. Highlights: ‘πατατοπόλεμος’ πατάτες με φυστικοβούτυρο, μαγιονέζα και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.

unnamed (2)

Επόμενη στάση για σοκολατάκια με χαρακτήρα στο Puccini Bomboni. H βιτρίνα περιέχει 40 σκανδαλιστικούς συνδυασμούς σοκολάτας. Highlights: σοκολατάκια με crandberies η με brandy Calvados.

unnamed (1)

Τελειώνοντας την βόλτα μας καταλήγουμε στο ‘βασιλικό’ ζαχαροπλαστείο Holtkamp. Το έθιμο θέλει την βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας να παραγγελνεί από εδώ μόνο τα γλυκά της. Highlights: Αν και περίεργο για τα Ελληνικά δεδομένα το ζαχαροπλαστείο αυτό φημίζεται για της φρεσκοτηγανισμένες κροκέτες γαρίδας.

unnamed

Μοre Info: Kasskamer βρίσκεται στην οδό Runstraat 7. Vlaamse Friteshuis βρίσκεται στην οδό Voetboogstraat 33. Puccini Bomboni βρίσκεται στην οδό Staalstraat 17.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.