COOL GREECE TRAVELLERS

Μιλώντας για την Κέρκυρα...


30 Ιουλίου 2014

PicMonkey-Collage96.jpg

Με αύρα βενετσιάνικη, φυσιολατρικό, ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, μια ιστορική πόλη-κόσμημα και αυτά για την ομηρική νήσο των Φαιάκων, την Κέρκυρα. Από τα πιο όμορφα νησιά του Ιονίου για να πας το καλοκαίρι και όχι μόνο.

Αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια είναι το μπάνιο στο Καρδάκι και έπειτα η βόλτα στους ολάνθιστους κήπους του Μον Ρεπό στην περιοχή Κανόνι. Τα απογεύματα, όμως, μου αρέσει πολύ και ο περίπατος στην παραλιακή από τον Ανεμόμυλο μέχρι το Φρούριο ή εναλλακτικά στα καντούνια της πόλης, στη Σπιανάδα και στο Λιστόν. Ακόμα, το Αχίλλειο, μία από τις γνωστότερες βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης θα σας κερδίσει.

Η Παλιά Πόλη με το παλιό και το νέο φρούριο που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, με τα κτίρια σπάνιας ομορφιάς και αρχιτεκτονικής αξίας να κλέβουν τις εντυπώσεις των επισκεπτών της.

Είναι μεγάλη η Κέρκυρα και όπου κι αν μείνεις έχεις την δυνατότητα να κάνεις πράγματα αλλά και να θαυμάσεις το μεγαλείο της.

Τις ωραιότερες βουτιές, τις κάνεις στη δυτική πλευρά του νησιού από τον Λογγά και τους Λιαπάδες στα βορειοδυτικά μέχρι τον Μεγάλο Χορό και τους Βιταλάδες στα νοτιοδυτικά. Είναι υπέροχες και οι πολυσύχναστες παραλίες Παλαιοκαστρίτσα, Γυαλισκάρι και Κοντογυαλός, η καθεμία με το δικό της κοινό, αλλά και ο απέραντος Χαλικούνας, η μακρόστενη αμμώδης λωρίδα γης που χωρίζει τη θάλασσα από τη λίμνη Κορισσίων. Δεν μπορείς όμως να τις ευχαριστηθείς όσο θα ήθελες τις παραλίες αυτές στην καρδιά του καλοκαιριού. Είναι ιδανικές για τα πρώτα μπάνια στις αρχές.

Στη δυτική πλευρά του νησιού εκτός απ΄τις ωραίες παραλίες πας και για το ηλιοβασίλεμα. Κάτσε σε κάποιο από τα καφέ του Λογγά ή στον Πέλεκα, που βρίσκεται στο δυτικό και κεντρικό τμήμα του νησιού.

Φαγητό στην Κληματαριά στις Μπενίτσες θα βρεις τα ωραιότερα μαγειρευτά ψάρια, μπιάνκο και μπουρδέτο δηλαδή, που είναι τοπικές σπεσιαλιτέ. Για καλό, φρέσκο ψάρι όμως υπάρχει και ο Γκερέκος στα Γουβιά, μια ταβέρνα που τη χωρίζει ο δρόμος και η οποία δεν φημίζεται για το τοπίο της, αλλά για το καλό φαγητό της.

Στην Κέρκυρα δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα πολιτιστικά δρώμενα. Τις πιο ψαγμένες παραστάσεις, εκθέσεις και εκδηλώσεις φιλοξενεί ο πολυχώρος Πολύτεχνο, στην είσοδο του Νέου Φρουρίου.

Τέλος, αν θέλεις λίγη ησυχία τότε το μεγάλο χωριό της Λευκίμμης στα νότια του νησιού διατηρεί μια κάποια παραδοσιακή ατμόσφαιρα. Καθίστε για φαγητό ή καφέ γύρω από το κανάλι που διασχίζει το χωριό, στη συνοικία Ποτάμι.

[gallery-367051] Advertorial_box_570 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.