COOL GREECE TRAVELLERS

Κεφαλονιά: Ένα καταπράσινο νησί με τιρκουάζ νερά


17 Αυγούστου 2014

PicMonkey-Collage17.jpg

Κατάφυτες πλαγιές με κάθε λογής δέντρα, παραλίες με κατάλευκη άμμο ή βότσαλο και σμαραγδένια νερά, γραφικά ψαρολίμανα, γεύσεις απίθανες συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο στο Ιόνιο. Η Κεφαλονιά είναι ένας προορισμός που συνδυάζει άψογα βουνό και θάλασσα ενώ δίνει την ευκαιρία στους σκαφάτους επισκέπτες του να ανακαλύψουν υπέροχους κολπίσκους και μικρά νησάκια τριγύρω. Ένα νησί που πρέπει να πάτε.

Αν κάτι ξεχωρίζω είναι απ΄την Κεφαλονιά είναι η μαγική τριάδα Φισκάρδο, Άσσος, Μύρτος. Το γραφικό Φισκάρδο βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού και κερδίζει τις εντυπώσεις όσων το επισκέπτονται. Διώροφα χρωματιστά σπίτια με τις κεραμοσκεπές χτισμένα τα περισσότερα τον 18ο αιώνα, διατηρώντας τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα τους, αφού είναι το μόνο μέρος όπου τα σπίτια δεν ισοπεδώθηκαν από τους σεισμούς του 1953. Καλόγουστα καφέ, ουζερί και εστιατόρια στολίζουν την προκυμαία του, όπου αράζουν σκάφη και ιστιοπλοϊκά. Η βόλτα στις γειτονιές με τις βουκαμβίλιες είναι ό,τι καλύτερο. Κουκλίστικα ταβερνάκια θα βρείτε και μέσα στα στενά. Για μπάνιο οι κοντινότερες παραλίες είναι η Αγία Ιερουσαλήμ, η Έμπλυση και το Φώκι.

Φεύγοντας απ΄το Φισκάρδο κάντε μια στάση στην Άσσο. Πρόκειται για ένα εξίσου γραφικό χωριουδάκι χτισμένο σε μία χερσόνησο. Έχει μία παραλία με γαλαζοπράσινα νερά στην άκρη της οποίας βρίσκονται ουζερί όπου μπορείτε να γευτείτε τα εδέσματα του νησιού και φυσικά φρέσκο ψάρι.

kefalonia (4)

Απέναντι από τον οικισμό και την παραλία υψώνεται το ενετικό κάστρο της Άσσου, που κουβαλάει μνήμες παλιές... Η θέα από τις επάλξεις του είναι μαγευτική. Είναι ένας οικισμός που μπορείτε να μείνετε για να χαλαρώσετε.

kefalonia (1)

Κοντά στην Άσσο βρίσκεται η πιο γνωστή παραλία του νησιού, ο Μύρτος. Είναι η παραλία όπου είχε γυριστεί η ταινία «Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» με τα καταγάλανα νερά. Για πολλούς θεωρείται η καλύτερη της Μεσογείου και όχι άδικα.

kefalonia (5)

Ακόμα, μην παραλείψετε να πάτε στο Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνη. Είναι must η μικρή βόλτα με τις βάρκες στο σπήλαιο – ειδικά στο τμήμα του οποίου η οροφή έχει πέσει το φως κάνει υπέροχα χρωματικά παιχνίδια με το νερό.

kefalonia (3)

H κουζίνα της Kεφαλονιάς διατηρείται φρέσκια και ζωντανή, αφού μεταφέρεται από γενιά σε γενιά σαν επτασφράγιστο μυστικό. Συνταγές παλιές -ρετσέτες, όπως τις αποκαλούν οι νοικοκυρές του νησιού- περιμένουν σε κάποιο σκοτεινό κατζέλο (συρτάρι) να αποκαλύψουν νόστιμα μυστικά. Γευτείτε την περίφημη «φέτα» του νησιού, δοκιμάστε όλων των ειδών τις πίτες, μάντολες και φυσικά ακούστε καντάδες και ιστορίες κεφαλονίτικης τρέλας για την αντιπαλότητα Ληξουρίου – Aργοστολίου.

Ένας προορισμός που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστος.

Advertorial_box_570

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.