COOL GREECE TRAVELLERS

Ταξιδεύοντας στη Σίφνο...


27 Αυγούστου 2014

Ένας αγαπημένος Κυκλαδίτικος προορισμός με πλούσια ιστορία και φυσική ομορφιά που αξίζει να πάτε. Όταν βρεθείτε στη Σίφνο, το πρώτο πράγμα που αξίζει να κάνετε είναι μια βόλτα στο Κάστρο που βρίσκεται στα ανατολικά του νησιού, γύρω στα 3,5 χιλιόμετρα από την Απολλώνια. Το Κάστρο ήταν η πρώτη πρωτεύουσα και η έδρα της Αρχιεπισκοπής της Σίφνου μέχρι το 1836 και αποτελεί καθαρό δείγμα της ενετικής περιόδου. Σήμερα είναι υπαίθριο μουσείο. Γραφικά σοκάκια, ολόλευκα σπίτια με γαλάζια παραθυρόφυλλα και μια θέα που κόβει την ανάσα.

s2

Στο Κάστρο μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικές γεύσεις στην ταβέρνα του Λεωνίδα ή στην οικογενειακή ταβέρνα «Το Άστρο». Περπατώντας στα δαιδαλώδη σοκάκια θα βρεθείτε σίγουρα στο μπαράκι του Μπανάνα. Ένα πολύ lounge και χαλαρό για Cuba Libre, ριχτάρια στις πεζούλες, ιστορίες απ΄την Κούβα και hippie ατμόσφαιρα. Απ΄εκεί μπορείτε να δείτε και τον μικρό όρμο Σεράλια, με μια σειρά από ψαροταβέρνες. Στο Κάστρο βρίσκεται και η εκκλησία των Επτά Μαρτύρων που αξίζει να επισκεφτείτε.

picture

Εκτός λοιπόν απ΄το Κάστρο που είναι ωραίο να μείνετε μην παραλείψετε να βρεθείτε για απογευματινή βόλτα στον Αρτεμώνα. Η περιοχή φημίζεται για τα παλιά αρχοντικά με τους πέτρινους φράχτες και τα εντυπωσιακά λουλούδια. Εκεί βρίσκεται και ο μεγαλύτερος ανεμόμυλος του νησιού, ο οποίος συντηρείται ακόμα εξαιρετικά, και από τον οποίον μπορείτε να απολαύσετε υπέροχη θέα στο Αιγαίο.

unnamed

Μετά την βόλτα σας στα σοκάκια απολαύστε λουκουμάδες στην «Πετζούλα», με μια υπέροχη βεράντα πάνω ακριβώς στο κεντρικό πλακόστρωτο καλντερίμι.

Το βράδυ για ποτάκι είναι ωραία να βρεθείτε στα σοκάκια της Απολλωνίας το κέφι κράτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

s4

Για κολύμπι τώρα το νησί δεν φημίζεται για τις παραλίες του. Παρόλα αυτά ο Πλατύς Γιαλός, το Βαθύ, η παραλία του Λαζάρου είναι ό,τι πρέπει. Αμμώδεις, ήσυχες παραλίες με καθαρά νερά. Όσοι όμως θέλουν βουτιές από βράχια και να εξερευνήσουν τον βυθό τότε πρέπει να βρεθούν στην Χρυσοπηγή.

s3

Στη Σίφνο ένα είναι σίγουρο πως η κουζίνα θα σας μείνει αξέχαστη. Δεν θα μπορούσε να ήταν και διαφορετικά αφού μιλάμε για την πατρίδα του Νίκου Τσελεμεντέ. Δοκιμάστε ρεβιθάδα, που σιγοψήνεται μέσα σε πήλινο τσουκάλι (τη σκεπασταριά), μαστέλο (αρνάκι ή κατσικάκι μαγειρεμένο σε πήλινο σκεύος με κόκκινο κρασί και άνηθο που ψήνεται σε ξυλόφουρνο), ρεβιθοκεφτέδες, καππαροσαλάτα (ξερή κάππαρη μαγειρεμένη σε στιφάδο) και μανούρα (κίτρινο, σκληρό πικάντικο τυρί που διατηρείται μέσα σε ίζημα κόκκινου κρασιού).

Advertorial_box_570

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.