COOL GREECE TRAVELLERS

Πριν χάσει για πάντα την όρασή του, γυρίζει τον κόσμο


8 Νοεμβρίου 2014

ben-pierce-family.jpg

Ο 9χρονος Ben Pierce σε λίγο καιρό θα ξυπνήσει και η όρασή του θα έχει χαθεί σε βαθμό ανεπανόρθωτο. Γεννήθηκε πρόωρα και του προέκυψε μια ασθένεια στα μάτια που ονομάζεται αμφιβληστροειδοπάθεια της προωρότητας. Εδώ και δύο χρόνια έχει αρχίσει να βιώνει σημαντικές αλλαγές στην όρασή του και πέρυσι έχασε την περιφερειακή του όραση.

green ben

Οι γονείς του δεν το έβαλαν κάτω και σκέφτηκαν πως αφού δεν μπορούν να κάνουν τίποτα περισσότερο σε ιατρικό επίπεδο, θα φρόντιζαν να αποκτήσει όσες παραπάνω εικόνες από μέρη είναι δυνατόν. Έτσι του ζήτησαν μια λίστα ευχών με μέρη που ήθελε να πάει. Ο Ben ήθελε να κάνει ψαροντούφεκο και να δει τον βυθό της θάλασσας, να παρακολουθήσει μια συναυλία του εκκεντρικού Weird Al Yankovic, να πάει στο Las Vegas και να εξερευνήσει το Εθνικό Πάρκο Redwood στην California.

ben-pierce-at-legoland-in-california legolandΣτη Legoland στην California 

Έτσι λοιπόν, με την αρωγή δωρητών που ευαισθητοποιήθηκαν και δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια από εταιρείες που βοήθησαν, ξεκίνησαν τα ταξίδια που ο Ben ονειρευόταν και όχι μόνο. Μέχρι στιγμής, ο Μπεν έχει κάνει πολλά περισσότερα ταξίδια από όσα κάνει ο μέσος ενήλικας Αμερικανός πολίτης.

ben pierce family

Επόμενοι ταξιδιωτικοί προορισμοί της οικογένειας Pierce είναι το καρναβάλι της Νέας Ορλεάνης (Mardi Gras), Λονδίνο και Παρίσι. Μάλιστα ένας από τους προορισμούς της wish list του είναι και ο Παρθενώνας.