COOL GREECE TRAVELLERS

Ο σεφ Σπύρος Μαριάτος, σε ένα ταξίδι γευσιγνωσίας στις Βρυξέλλες


27 Νοεμβρίου 2014

unnamed-4-960x638.jpg

Η συγκεκριμένη πόλη είναι γνωστή για τις βάφλες, τις μπύρες και για τις σοκολάτες της όσον αφορά τη γεύση φυσικά. Σε μία σύντομη βόλτα στην πρωτεύουσα του Βελγίου ξεχωρίζουμε κάποια μαγαζιά τα οποία είναι γνωστά για την δική τους ξεχωριστή γευστική ταυτότητα. Ξεκινάμε την βόλτα μας από τον φούρνο "Charlie"-Rue Sainte-Catherine. Το ψωμί εδώ έχει εξέχουσα θέση μιας και παρασκευάζεται με βιολογικό αλεύρι από την Γαλλία. Ψωμιά και άλλα αρτοσκευάσματα κάνουν την επιλογή μας πολύ δύσκολη.

unnamed (7)

Highlights: Τα εκλαίρ σοκολάτας.

Στον ίδιο δρόμο και ακριβώς απέναντι βρίσκετε το meeting point της πόλης, το ψαράδικο "Noordzee". Εδώ μετά τις 12:00 το μεσημέρι όλη η πόλη περνάει είτε για να ψωνίσει φρέσκα ψάρια, είτε για απολαύσει ένα ψάρι στα γρήγορα.

unnamed (5)

Highlights: Φρέσκα στρείδια ή ψαρόσουπα της ημέρας.

Ανεβαίνοντας προς την Grand Place των Βρυξελλών στο νούμερο 31 της οδού Beurre βρίσκουμε τον παλιότερο φούρνο της πόλης με 185 χρόνια λειτουργίας "Maison Dandoy".

unnamed (4)

Ηighlights: τα φημισμένα μπισκότα του με το αγαπημένο μείγμα μπαχαρικών των Κάτων Χωρών speculaas.

Κλείνουμε την βόλτα μας με δύο από τους καλύτερους οίκους σοκολάτας. Στο δρόμο -Rue de la Régence- o Pierre Marcolini.

unnamed (8)

Highlights: οι εποχιακοί συνδυασμοί σοκολάτας.

Και ο Patrick Roger -Place du grand Sablon. Ο εκκεντρικός Γάλλος σοκολατιέρ μετά το χριστουγεννιάτικο σοκολατένιο δέντρο βάρους 4 τόνων, δημιουργεί σοκολατένια αγάλματα και όχι μόνο.

unnamed (2)

Highlights: Διάφορα είδη σοκολάτας με συγκεκριμένη περιεκτικότητα κακάο.