COOL GREECE TRAVELLERS

Οι καλύτερες food cities στον κόσμο


25 Απριλίου 2015

Το φαγητό δεν έχει σύνορα, ούτε εθνικότητα. Είναι ένας τρόπος να ενώνει τους ανθρώπους, τους πολιτισμούς, τα ήθη του κάθε τόπου. Η κουζίνα εκφράζει τον πολιτισμό, την ιστορία, την παράδοση, τον χαρακτήρα του κάθε λαού. Ας κάνουμε μία βόλτα σε μερικές από τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου.

Saint Sebastian, Ισπανία

Το Saint Sebastian είναι ένα καταπράσινο μέρος, απίστευτης φυσικής ομορφιάς και κατοικείται από Βάσκους. Για αυτό τον λόγο χαρακτηρίζεται από τοπική υπερηφάνεια. Συνδυάζει την ομορφιά της φύσης και την εξαιρετική γεύση. Διαθέτει πολλά εστιατόρια και μπαρ που σερβίρουν τοπικές λιχουδιές. Σίγουρα, πρέπει να δοκιμάσετε τα λεγόμενα, τάπας. Τα καλύτερα θα τα βρείτε στις γειτονιές, Parte Vieja και Gros. Επίσης, δοκιμάστε την κουζίνα στα εστιατόρια, Txepetxa, Paco Bueno και ολοκληρώστε την έξοδο σας πίνοντας ένα ποτό στο μπαρ, ZerukoBorda Berri. Όσοι είστε λάτρεις της πιο πειραματικής κουζίνας επισκεφτείτε το Pedro Subijana και το Juan Mari Arzak, το οποίο κατέχει 3 αστέρια Michelin. Ίσως, σας κοστίσει κάτι παραπάνω, αλλά η εμπειρία του τοπίου και οι ντελικάτες γεύσεις θα σας μείνουν αξέχαστες.

Restaurante Akelare

Παρίσι, Γαλλία 

Η γαλλική κουζίνα είναι ξακουστή για τα παραδοσιακά της προϊόντα. Οι γνωστές brasseries εδώ και καιρό έχουν χάσει την αίγλη που είχαν κάποτε  και τη θέση τους έχουν πάρει τα μπιστρό. Στην πόλη του φωτός, ολοένα και ανθίζουν τα μπιστρό. Έχουν αρκετά λογικές τιμές, νοστιμο και ποιοτικό φαγητό. Τα πιο γνωστά είναι το Septime, το Frenchie, το Semilla, το Chateaubriand, το Clamato και το Bones. Εάν θέλετε να απολαύσετε μία ξεχωριστή γεύση καφέ, επισκεφτείτε το Telescope Ten Belles. Φαίνεται, γενικότερα, ότι το Παρίσι μετά από καιρό αναβαθμίστηκε γευστικά και μπήκε ξανά στο παιχνίδι της γαστρονομίας.

2015-04-15-1429114087-1223710-254920f87b6e03e8c2d0ce405_leseptimerestaurantparis-thumb

Φλωρεντία, Ιταλία

Η κουζίνα της Φλωρεντίας φημίζεται για την απλότητά της και τα άριστης ποιότητας παραδοσιακά προϊόντα. Πρέπει, οπωσδήποτε, να δοκιμάσετε το φαγητό στις γνωστές, οστερίες- τραττορίες και από πλανόδιους πωλητές. Οι γεύσεις θα σας μείνουν αξέχαστες. Στο εστιατόριο Osteria dei Benci θα φάτε αρίστης ποιότητας ζυμαρικά. Η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι η κλασική bisteca alla Fiorentina, μαγειρεμένη με τον παραδοσιακό τρόπο. Για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους το βραβευμένο με 3 Michelin, Enoteca Pinchiorri, θα σας εντυπωσιάσει και με το παραπάνω. Έχει εκπληκτική συλλογή κρασιών. Το κελάρι του μαγαζιού είναι ιστορικής σημασίας και διαθέτει περισσότερα από 150.000 μπουκάλια κρασιού. Επίσης, απολαύστε το πρωινό σας πίνοντας καπουτσίνο σε συνδυασμό με νόστιμα αρτοκατασκευάσματα, στο φινετσάτο καφέ, Giacosa.

A4WF68

Ρώμη, Ιταλία

Στη Ρώμη υπάρχουν πολλές γαστρονομικές παγίδες. Υπάρχουν πολλά μαγαζιά εστίασης τριγύρω που δεν είναι και ο,τι καλύτερο για τον ουρανίσκο σας. Όμως, υπάρχουν και άλλα που διατηρούν την ποιότητα τους. Από το 1961, το Armado al Pantheon σερβίρει εξαιρετικά ζυμαρικά και σπεσιαλιτέ ανάλογα με τα προϊόντα της εποχής. Στο cafe, Sciascia θα πιείτε ιδιαίτερα, μυρωδάτο espresso με μία ''ιδέα'' πικρής σοκολάτας. Στο Gabriele Bonci θα δοκιμάσετε παραδοσιακή, αλλά και εναλλακτικά ήδη πίτσας. Τέλος, δειπνήστε στο ολοκαίνουργιο, Mercato di Testaccio.

2015-04-15-1429113939-9942392-553dab79b6dec627b149fd928_romearmandoalpantheonrestaurantpie-thumb

Τόκιο, Ιαπωνία

Όταν σκεφτόμαστε το Τόκιο, αμέσως πηγαίνει το μυαλό στο νόστιμο σούσι. Το καλύτερο εστιατόριο με σούσι ανήκει στον Sukiyabashi Jiro και ονομάζεται: Dreams of Sushi. Επίσης, μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε noodles και άλλες τοπικές λιχουδιές σε μικρομάγαζα και πλανόδιους πωλητές.

2015-04-15-1429113920-1743502-65522b4edb3bb9e3c55855591_tokyofoodcitiesgettyimages_flickropen-thumb

Σιγκαπούρη

Τα τελευταία χρόνια η Σιγκαπούρη έχει γίνει μία από τις πιο συναρπαστικές πόλεις της Ασίας για όσους αγαπούν το καλό φαγητό. Θα βρείτε το εστιατόριο, Osteria Mozza και το DB Bistro Moderne που σερβίρουν ζυμαρικά με ιδιαίτερες γεύσεις, κεφάλι ψαριού με κάρυ, καθώς και άλλες περίεργες αλλά πολύ νόστιμες σπεσιαλιτέ. Για τους φανατικούς καλοφαγάδες ένας από τους μεγαλύτερους σεφ, ο David Thompson άνοιξε το εστιατόριο, Long Chim στη Nahm της Μπανγκόκ. Επίσης, προσεχώς θα ανοίξει πολυτελές ξενοδοχείο με chef τον Pedro Miguel Schiaffino.

Sorrel - Unlisted Collection