COOL GREECE TRAVELLERS

Αυτό το Σάββατο θα μαγειρέψω στα Ιωάννινα μαζί με τον Σκαρμούτσο


ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΝΑΡΓΚΙΣ ΑΤΖΑΣ

15 Σεπτεμβρίου 2013

17A.jpg

Στα Ιωάννινα θα με καλωσορίσει αυτό το Σάββατο, ο αγαπημένος σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος για να μαγειρέψω μαζί του, (περιμένει κι εσένα, υπομονή θα σου εξηγήσω παρακάτω), σε μια μοναδική για μένα (για όσους δοκιμάσουν επίσης:)) γαστρονομική εμπειρία. Μια ευκαιρία που μας δίνεται μόνο μια φορά σε αυτή τη ζωή και δεν θα χάσω με τίποτα. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος λοιπόν αρχικά θα μαγειρέψει στο κατάστημα ΙΚΕΑ Ιωαννίνων, πιάτα  με βάση τα ελληνικά προϊόντα μικρών παραγωγών, στα πλαίσια της εκδήλωσης "Γεύσεις του Τόπου μας". Θα είμαι εκεί από νωρίς γιατί θέλω να δοκιμάσω τα πάντα. Αλλά και να σας δω κι εσάς να μαγειρεύετε, να δοκιμάζετε και να κερδίζετε.

Πώς θα γίνει αυτό; Λοιπόν, οι  «Γεύσεις του τόπου μας» που σίγουρα τις έχεις ακούσει, επιστρέφουν για τρίτη φορά σε τρεις προορισμούς, Θεσσαλία, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη. Καθώς η ΙΚΕΑ αναγνωρίζει και στηρίζει την αξία της τοπικής παραγωγής, οι παραγωγοί θα εκθέτουν ξεχωριστά ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα. Έτσι, δίνεται σε εμάς η δυνατότητα να γνωρίσουμε τους τοπικούς παραγωγούς, αλλά και να γευτούμε εξαιρετικά εδέσματα.

Επιπλέον, στη στάση του jenny.gr στην πόλη των Ιωαννίνων θα πάρουμε μέρος μαζί σας στην «Μάχη των Μασάει», με επικεφαλής των ομάδων τους Χρήστο Φερεντίνο και Γιώργο Λιανό, που με την θετική ενέργεια και το χιούμορ τους θα μας κάνουν να κλαίμε μέχρι δακρύων, όταν μονομαχήσουν για το ποιος θα παρασκευάσει την καλύτερη συνταγή. Βάλτε φαντασία και αγάπη και φτιάξτε και εσείς την πιο γευστική συνταγή με τα εκλεκτά τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

Ο διάσημος σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσος στον ρόλο του αυστηρού/γλυκού κριτή θα επιβλέπει, με τη βοήθεια του κοινού, την αναμέτρηση των ομάδων για να μην γίνονται ζαβολιές και οι νικητές θα ανακαινίσουν την κουζίνα τους με προϊόντα ΙΚΕΑ που θα κερδίσουν ως έπαθλο. Επίσης, όσοι επισκεφθούν την εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να μπουν σε κλήρωση για να κερδίσουν όμορφα έπιπλα κουζίνας ΙΚΕΑ αξίας έως 2.000€.

Όμως, πέρα από την απίστευτη εμπειρία γεύσεων που θα ζήσουμε, η εκδήλωση γίνεται και για καλό σκοπό, καθώς η ΙΚΕΑ θα διαθέσει το ισόποσο του 5% των εσόδων του Σαββάτου 24/9 του καταστήματος ΙΚΕΑ Ιωάννινα, για την υποστήριξη δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου με τη μορφή επίπλων και απαραίτητων ειδών.

Ραντεβού λοιπόν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, από τις 10.30-18.30 στο κατάστημα IKEA Ιωάννινα. See you there!

Όμως, το γαστρονομικό αυτό ταξίδι δεν τελειώνει εδώ και συνεχίζει στον επόμενο προορισμό, στο κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης την 1/10!

Gefseis-Tou-Topou-Mas 2