COOL GREECE TRAVELLERS

Μεσολόγγι: Ταξίδι στην πόλη των ηρώων


10 Νοεμβρίου 2016

the-garden-of-heroes-in-messolongi58887.jpg

Τα ιβάρια, οι γαΐτες – ψαρόβαρκες χωρίς καρίνα-, οι ψαροκαλύβες πάνω στους πασσάλους, το νησάκι της Κλείσοβας, η νησίδα του Αγίου Σώστη συνθέτουν στην περιοχή του Μεσολογγίου ένα γοητευτικό, κινηματογραφικό σκηνικό. Στη Δυτική Ελλάδα, το Μεσολόγγι μοιράζεται μαζί σας τα μυστικά του. Αξίζει να δείτε στο Μεσολόγγι

  • Στο «ιερό» Μεσολόγγι: πολιορκημένοι, μα ελεύθεροι

Μνημείο της ιστορίας και του πολιτισμού. Σύμβολο της ελευθερίας της Ελλάδας. Η ηρωϊκή έξοδος των πολιορκημένων αμάχων και πολεμιστών από τους Οθωμανούς και τους Αιγύπτιους τον Απρίλιο του 1826. Το γεγονός που αποτέλεσε σταθμό στην παγκόσμια στρατιωτική ιστορία έγινε αιτία να ανακηρυχθεί η πόλη ιερή, με διάταγμα του 1937.

  • Ένας από τους μεγαλύτερους υγροβιότοπους της Μεσογείου

Η λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού μαζί με το Δέλτα των ποταμών Αχελώου και Ευήνου αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους υγροβιότοπους της Μεσογείου. Δημιουργήθηκαν τα τελευταία 10.000 χρόνια και εκτείνονται από τους πρόποδες της Βαράσοβας μέχρι τον κόλπο του Αστακού, σε ένα παραλιακό μέτωπο 50 χλμ. Είναι ένας από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους της Ελλάδας, που προστατεύεται από τη Συνθήκη Ραμσάρ. Πάνω από 200 είδη πουλιών βρίσκουν εδώ καταφύγιο.

  • Αυγοτάραχο: η «αδυναμία» του σουλτάνου

Φημισμένο σε ολόκληρο τον κόσμο, το μοναδικό αυτό προϊόν της Ελλάδας παράγεται εδώ και κατοχυρώθηκε ως Προϊόν Ονομασίας Προελεύσεως (Π.Ο.Π.) των λιμνοθαλασσών –ένα από τα πέντε της Ευρώπης. Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας το μετέφεραν κατευθείαν στο χαρέμι του σουλτάνου!

  • Περίπατος στον κήπο των ηρώων

Τα παιδιά αγαπούν τον καταπράσινο κήπο των ηρώων που δημιουργήθηκε το 1830 με εντολή του Κυβερνήτη Καποδίστρια. Μια σειρά από αξιοθέατα σας καλωσορίζουν εδώ: θα δείτε τάφους αγωνιστών της Επανάστασης του 1821 και του Λόρδου Βύρωνα. Ύστερα θα μπείτε στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης που στεγάζεται σε νεοκλασικό κτήριο του 1932, και στο Λαογραφικό Μουσείο. Η Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης περιλαμβάνει μια σπουδαία συλλογή έργων Ελλήνων ζωγράφων, γλυπτών και χαρακτών του 20ου αιώνα. Μια πόλη που αγαπάει την τέχνη και τιμά την ιστορία της Ελλάδας, χωρίς να ξεχνά το ρόλο της ως οικοδεσπότη: ξενοδοχεία πόλης, καφέ, μπαράκια και εστιατόρια υποδέχονται τους επισκέπτες όλο τον χρόνο. Διαβάστε τη συνέχεια στο Discovergreece.com Αν θέλετε να ανακαλύψετε και άλλα όμορφα μέρη της Ελλάδας, τότε δείτε και αυτά:

Μετέωρα: Ταξίδι σε τόπο ιερό

 Πήλιο: Διακοπές στο μαγικό βουνό

 Καλάβρυτα: Tο ειδυλλιακό θέρετρο δυτικής Ελλάδας